ortooxacell kiss2022.gif Flax

Doi turişti israelieni, aflaţi în dificultate în Bucegi, au fost ajutaţi de jandarmii montani

Astăzi, 06 noiembrie a.c., ora 11.00, în urma unei apel telefonic prin S.N.U.A.U. 112, jandarmii montani de la Postul Montan Ordine Publică Peştera împreună cu un salvamontist au intervenit în zona “Cimitirul Elefanților” din Masivul Montan Bucegi în sprijinul unor tineri care se aflau în dificultate.

Turiştii, doi tineri în vârstă de 25 de ani au plecat într-o drumeţie pe traseul montan Peștera-Babele, iar în zona “Cimitirul Elefanților”, din cauza neatenției unul dintre aceştia a alunecat și s-a accidentat la membrul inferior drept, fiind în imposibilitatea de a-și mai continua deplasarea.

În urma solicitării, salvatorii montani ajunşi la faţa locului i-au găsit pe cei doi turişti israelieni, au acordat măsurile de prim-ajutor tânărului accidentat, prin imobilizarea membrului inferior drept cu atelă.

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”eDNVFdNCOk4″]

Tinerii au fost transportaţi în condiții de siguranță până la postul de jandarmi Peştera, de unde turistul accidentat a fost preluat de un echipaj al ambulanței și condus la spitalul județean Târgoviște pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.034639/ 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

 

Distribuie:

5 comentarii la „Doi turişti israelieni, aflaţi în dificultate în Bucegi, au fost ajutaţi de jandarmii montani”

  1. Stimate Georgian mont(probabil mai mult georgian decat „mont”).Nu stiu in ce calitate(desi o banuiesc) i ti dai cu parerea despre activitatea de acum trei ani din salv. d-ta,mai ales ca te declari un simplu vizitator(in zona sau la salvamont?) Ce-ai putea sti cu adevarat despre acea activitate ca simplu vizitator? Desi banuiesc ce hram porti,afla ca acel pensioner a „tinut”impreuna cu ceilalti colegi,standardul salvamontului la cote destul de ridicate,pe baza de professionalism,seriozitate,promptitudine,iar actiunile salvamont au fost intotdeauna rezolvate la timp si fara probleme,chiar daca mai participau(nu intotdeauna) la ele si jandarmii montani,sub coordonarea salvamontului;si mai afla ca acel pensioner avea o mare experienta(e si paramedic) si era „tare”la actiuni,facand fata cu brio oricarui efort,cot la cot cu colegii mai tineri;si mai afla ca dezinformezi(in slujba cui esti?),pt ca la data nefericitului accident cu acel copil,”pensionarul”era liber,de serviciu fiind colegul cu care se schimba;si mai afla ca accidentul s-a petrecut in afara traseelor marcate,intr-o zona AVERTIZATA(parca n-ai sti);si mai afla ca portile salvamontului nu erau ferecate decat pentru vizitatori pusi pe petreceri,nu pentru oameni seriosi,veniti acolo cu treaba sau cu diverse probeme;si mai afla ,in sfarsit,ca nu este frumos sa minti ,sa dezinformezi si sa tragi spuza pe turta care-ti convine! S-auzim de bine,Doamne-ajuta!

  2. Hai sa-ti aduc eu aminte domnule Daniel cume era acum 3 ani in vizita fiid prin zona. In timpul saptamanii era un singur angajat, pensionar atentie, iar weekendurile erau acoperite de acelasi angajat pensionar la care se mai adauga un voluntar, maxim 2. Are rost sa-ti mai amintesc de accidentul mortal cu copilul din Horoabe? N-are rost. S-a intamplat in weekend, la refugiu fiind aceeasi persoana de care am amintit mai sus, singura. Ai cumva idee cine a intervenit atunci? Da, este adevarat, lipsa de personal si figuratia este o problema la Salvamont Dambovita. Acum 3 ani portile erau ferecate, desi era serviciu public, acum…sunt un pic cam prea deschise.

  3. Nu cu mult timp in urma ati avut oameni la Salvamont care nu numai ca au revigorat activitatea ci au adus-o la standarde apropiate de cele ale formatiilor limitrofe din Bucegi .Dar, asa cum a fost mai tot timpul la Dambovita v-ati dorit sa aveti tot figuratie nu salvamont.Cautati solutii?Dati timpul inapoi 3-5 ani sa aflati de unde s-a plecat si ce a ajuns aceasta activitate.Conform dictonului ca”omul sfinteste locul”cu siguranta trebuie gasite persoanele care au competente si daruire pentru activitatea de Salvamont.Trebuie doar sa-i regasiti si sa-i activati.Pana atunci sa ziceti merci ca aveti jandarmeria montana care isi face treaba si nu numai pe a lor.

  4. Acum este adevarat, daca in munte, in timpul saptamanii, este numai un singur om, ce poate frate sa faca ala mai intai? sa aiba grija de cabana? sau sa acorde primul ajutor? Este o mare problema, la care astept sa mai intervina si alti oameni, care au habar. Adica, cine trebuie fratilor sa intervina in zona montana in caz de accident? Salvamontul? sau Jandarmeria?. Primii, dupa cum se vede, nu au resursa umana, ceilalti nu sunt abilitati si nici nu corespund. Solutia???

  5. Despre care salvamontist o fi vorba ca din imagini nu se vede nici unul pe acolo.Poate de unul care pazeste sediul salvamontului e vorba.Jandarmii din nou la datorie ca intotdeauna.In judetul ala Salvamont nu mai exista de cativa ani.Si de ce nu au dus accidentatul la cabinetul medical al salvamontului?Nici ala nu mai exista?
    Salvamontistii sunt cei care au OBLIGATIA sa acorde prim-ajutor si sa predea ambulantei pacientul,dar au obligatia sa fie si prezenti acolo nu doar pe hartie.
    Trezeste-te romane de la Dambovita si fa ordine in ograda cat se mai poate.

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media