Șansă pentru cei care vor să predea ”la țară”

Pe 13 septembrie a avut loc ultima ședintă de repartizare a cadrelor didactice pe posturile rămase vacante. Cu toate acestea și în ciuda faptului că anul școlar deja a început de câteva zile există încă posturi neocupate. Astfel, cei care nu au primit niciun post la sedințele de repartizare mai au o sansa sa ocupe o catedra in calitate de suplinitor. Dupa sedintele publice de repartizare a posturilor din invatamant, la nivelul judetului Dambovita au ramas in jur de 50 de fractiuni de catedra neocupate. In perioada urmatoate se vor organiza, in fiecare scoala in care sunt ore neacoperite, testari pentru suplinitori.

Ovidiu Băsceanu, inspector general adjunct spune că ”vom organiza concursuri în fiecare școală pentru ocuparea acestor posturi încă vacante. Există și posibilitatea ca mai multe școli să se asocieze și examenul să fie susținut într-un centru de examen.”

În 60 de zile aceste posturi trebuie ocupate, deoarece acum orele sunt ținute de profesori înlocuitori. Catedrele cu o pondere mai mare sunt cele pentru educatori, învățători, profesori de educație fizică și biologie.

E bine de știut că locurile vacante nu se regăsesc în la orașe, ci doar în mediul rural.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro