“Flacăra Unirii”, readusă la Mănăstirea Dealu, după un pelerinaj de 1.514 kilometri

Flacăra Unirii a fost purtată de autorităţile din Dâmboviţa cale de 1514 kilometri, prin mai multe judeţe din ţară, cu ocazia împlinirii a 420 de ani de la urcarea pe tron a domnitorului Mihai Viteazul. Noaptea trecută, torţa a fost readusă la Mănăstirea Dealu. Flacăra a fost aprinsă la torţa olimpică pe care sportivii români au purtat-o la olimpiada din 2013.

Acţiunea a început, luni, din Aninoasa, de la Mănăstirea Dealu, cea în care odihneşte capul domnitorului Mihai Viteazul şi a cuprins un traseu de 1.514 kilometri, prin localităţile Giurgeni, Călugăreni (Giurgiu) – Drăgoeşti (Vâlcea) – biserica Câmpu Mare (Olt) – Craiova – Alba Iulia – Turda – Şelimbăr şi înapoi, la Mănăstirea Dealu.

“Vă mulţumesc dumneavoastră pentru că sunteţi aici şi demonstraţi că spiritul, tradiţia şi mândria românilor, nu mor niciodată. Mihai Viteazul este un simbol al Târgoviştei, al jud. Dâmboviţa, al comunei Aninoasa. Este un simbol, mai presusu de toate, al românilor”, a declarat Gabriel Boriga, primarul Municipiului Târgovişte.

Pelerinajul „Flacăra Unirii” este iniţiativa Primăriei Aninoasa şi se desfăşoară în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Municipiului Târgovişte.

Evenimentul se va încheia vineri, atunci când la Târgovişte va avea un spectacol folcloric la care vor participa, printre alţii, Orchestra “Lăutarii” de la Chişinău, Ionuţ Dolănescu sau Nicolae Furdui Iancu. Seara va avea loc retragerea cu Torţe a militarilor din Garnizaona Târgovişte.

sursa adevarul.ro


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre ““Flacăra Unirii”, readusă la Mănăstirea Dealu, după un pelerinaj de 1.514 kilometri

  • 25 martie 2014 at 23:41
    Permalink

    Cred ca ati venit pe autostrazile din Romania, iar cand ati ajuns la Targoviste ati trecut prin cartierul M11 , bombardat de proiectele lui Boriga.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro