ortooxacell kiss2022.gif Flax

Proiect european la Liceul de Arte Bălașa Doamna

Liceul de Arte Bălașa Doamna, Târgovişte, implementează, prin programul Erasmus+, un parteneriat educațional european, cu titlul My Place, Your Place, Our Place, între 1.09.2018 și 31.08.2021, finanțat de Comisia Europeană. Coordonatorul parteneriatului este County council of the city and county of Cardiff, Marea Britanie, iar partenerii sunt: Birchgrove Primary School – Cardiff, Marea Britanie; Trowbridge Primary School – Cardiff, Marea Britanie; Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița; Liceul de Arte Bălașa Doamna, Târgoviște; Școala Gimnazială Coresi, Târgoviște; Consellería de Cultura, Educación e Ordenación Universitaria – A Coruña, Spania; Centro de foración e recursos Ferrol – A Coruña, Spania; CEIP Isaac Peral  –Ferrol, A Coruña, Spania; CEIP Almirante Juan de Lángara y Huarte – A Coruña, Spania; Mürüvvet Faik Uğuz İlkokulu – Toroslar/Mersin, Turcia; Abdullah Günaydın İlkokulu – Mersin, Turcia; Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü – Mersin, Turcia. Pentru România, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița este coordonatorul activităților, iar cele două școli implicate în proiect asigură implementarea acestora.

În perioada 5-9 noiembrie 2018, 2 cadre didactice din echipa de proiect a Liceului de Arte Bălașa Doamna au participat, la Cardiff, la o sesiune de formare, în cadrul primei activități de Learning/Teaching/Training.

Activitățile au avut loc la Welsh Centre of International Affairs. Au fost prezentate scopul și obiectivele parteneriatului MYOP și a fost oferit, ca material, primul produs intelectual, baseline assesment, incluzând întrebările pentru elevi și cele pentru profesori, legate de multiculturalitate, patrimoniul cultural la nivel local și național, ce urmează a fi aplicate în școli. Activitățile au avut scopul de a sublinia cele mai importante aspecte ale multiculturalității și de a oferi participanților modele pentru lucrul la clasă, cu elevii, permițându-le acestora să se gândească și la modul cum le vor adapta, în funcție de colectivele de elevi din țara lor.

Participanții la formare au asistat la un eveniment impresionant, prin intermediul căruia comunitatea a comemorat 100 de ani de la sacrificiul eroilor ce au luptat în Primul Război Mondial. Au fost prezenți veterani de război, primarul orașului Cardiff, membri ai Consiliului Local și ai Primăriei, alte oficialități, ofițeri, soldați, reprezentanți ai comunității locale. După încheierea ceremoniei, a avut loc întâlnirea participanților la proiect cu primarul orașului și s-a vizitat, în continuare primăria. Cadrele didactice au avut prilejul să poarte discuții cu unul dintre consilierii locali, responsabil cu educația și relația școlilor cu primăria, membru al cabinetului pentru copii și familie.

Activitățile din ziua următoare, derulate în Birchgrove Primary School, școală parteneră, au avut drept obiective înțelegerea sistemului de educație din Țara Galilor, înțelegerea conceptului de multiculturalism, precum și realizarea unui schimb de experiență între profesori. Directorul școlii a prezentat o serie de aspecte ale sistemului de învățământ britanic în general, dar și ale sistemului din Țara Galilor în special, a explicat modul de aplicare a curriculumului școlare în instituție, a răspuns tuturor întrebărilor celor prezenți. S-au purtat discuții între toți participanții despre asemănările și deosebirile între sistemele de învățământ și curriculumul din școlile partenere. A urmat o activitate de job-shadowing, care a contribuit, în mod definitoriu, prin asimilarea unor concepte precum: diversitate culturală, multilingvism, multiculturalitate, interculturalitate, europenism și prin înțelegerea unor metode didactice inovatoare, la dezvoltarea personală și profesională a participanților. S-au realizat schimburi de experiență, s-au oferit exemple de bune practici, s-au împărtășit idei privitoare la viitoarele etape și activități ale parteneriatului, s-au testat diferite metode de învățare interculturală. La final, ca în fiecare zi, s-au completat fișe de reflecție, precum și jurnalul zilei.

 

 

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului ERASMUS+, acţiunea KA2, parteneriate strategice în domeniul şcolar. Informațiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar A.N.P.C.D.E.F.P și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații.

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media