Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3656
30-11-2021

Proiect european cu Țara Galilor la Liceul de Arte Bălașa Doamna

Liceul de Arte Bălașa Doamna Târgovişte implementează, prin programul Erasmus+, un parteneriat educațional european, cu titlul My Place, Your Place, Our Place, între 1.09.2018 și 31.08.2021, finanțat de Comisia Europeană. Coordonatorul parteneriatului este County council of the city and county of Cardiff, Marea Britanie, iar partenerii sunt: Birchgrove Primary School – Cardiff, Marea Britanie; Trowbridge Primary School – Cardiff, Marea Britanie; Consellería de Cultura, Educación e Ordenación Universitaria – A Coruña, Spania; Centro de foración e recursos Ferrol – A Coruña, Spania; CEIP Isaac Peral  –Ferrol, A Coruña, Spania; CEIP Almirante Juan de Lángara y Huarte – A Coruña, Spania; Mürüvvet Faik Uğuz İlkokulu – Toroslar/Mersin, Turcia; Abdullah Günaydın İlkokulu – Mersin, Turcia; Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü – Mersin, Turcia.

Instituția coordonatoare a activităților pentru România este Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, iar Liceul de Arte Bălașa Doamna, Târgoviște și Școala Gimnazială Coresi, Târgoviște sunt cele două școli implicate în proiect, care asigură implementarea acestor activități.

Scopul proiectului este de a oferi un model de învățare interculturală, atât pentru realizarea unor mobilități cu experiențe de învățare, cât și pentru planificarea unor resurse de învățare la nivelul claselor, în vederea îmbogățirii experienței elevilor, prin altfel de metode decât cele din predarea-învățarea-evaluarea tradițională.

În perioada 10-13 iunie 2019, 4 cadre didactice din echipa de management a proiectului, din Liceul de Arte Bălașa Doamna, au participat la Transnational Teachers’ Management Meeting, ce a avut loc în Cardiff – Țara Galilor.

Activitățile, coordonate de doamna Selina Wells, International School linking support officer, au avut loc, în prima zi, la Birchgrove Primary School și au cuprins, mai întâi, o analiză detaliată a primului an de parteneriat. S-au evidențiat, cronologic, toate etapele pe care le-au parcurs școlile în proiect, în decursul întregului an școlar, precum și rezultatele obținute de către acestea. Totodată, s-au prezentat elementele esențiale ale deplasărilor transnaționale, derulate în primul an de parteneriat: Transnational Teachers’ Meeting – octombrie 2018, Ferrol, Spania; Learning/Teaching/Training activity pentru profesori – noiembrie 2018, Cardiff; Learning/Teaching/Training activity pentru elevi – martie 2019, Ferrol, Spania. S-a făcut evaluarea acestor activități și s-a evidențiat importanța lor pentru derularea în bune condiții a proiectului.

Întâlnirea din ziua următoare a avut loc în clădirea Primăriei din Cardiff, instituție care este implicată în parteneriat. Astfel, fiecare școală parteneră a fost invitată să-și prezinte activitățile pe care le-a derulat de-a lungul primului an de proiect. După-amiaza a fost dedicată unor activități realizate în cealaltă școală galeză parteneră, Trowbridge Primary School: vizitarea școlii, asistarea la câteva activități ale elevilor, discuții cu echipa managerială a școlii, schimburi de experiență cu profesorii școlii. Seara, toți partenerii din proiect au avut prilejul să descopere câteva aspecte ale culturii și învățământului din Țara Galilor, prin participarea la un eveniment deosebit: concertul oferit de studenții din orchestra prestigioasei instituții Royal Welsh College of Music & Drama.

În a treia zi a întâlnirii transnaționale a avut loc Conferința Internațională, la care participanții au avut prilejul să se bucure de experiențele didactice din proiectele Erasmus+ a patru școli galeze. Au fost evidențiate scopul, obiectivele, rezultatele obținute, impactul asupra elevilor și asupra cadrelor didactice din școlile respective. În afară de coordonatorii celor patru proiecte, au vorbit membrii echipelor de proiect: elevi și profesori, despre importanța implementării unor astfel de proiecte europene și despre modul în care au schimbat în bine viața școlilor. Conferința a inclus și activități, pe care formatorii galezi le-au realizat cu participanții, precum și o serie de schimburi de bune practice. La finalul zilei, s-au completat fișe de evaluare, de reflecție, care au oferit feed-back organizatorilor.

 

Prof. Carmen Antonescu, prof. Mihaela Nicolae

Liceul de Arte Bălașa Doamna, Târgoviște

 

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului ERASMUS+, acţiunea KA2, parteneriate strategice în domeniul şcolar. Informațiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar A.N.P.C.D.E.F.P și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații.

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media