”Inovare prin artele creative” – proiect de parteneriat strategic implementat în județul Dâmbovița

”Inovare prin artele creative” – proiect de parteneriat strategic implementat în județul Dâmbovița

            În perioada 4-11 iunie 2017, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița împreună cu Casa Corpului Didactic Dâmbovița, Școala Gimnazială ”Elena Donici Cantacuzino” Pucioasa și Școala Gimnazială ”Coresi” Târgoviște, organizează trei activități importante în cadrul proiectului de parteneriat strategic ”Innovation through Creative Arts/Inovare prin Arte creative”.

Începând din luna septembrie 2016, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița derulează un proiect de parteneriat strategic finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și Sport (2014-2020). Proiectul cu titlul ”Innovation through Creative Arts/Inovare prin Arte creative” are o durată de 2 ani (2016 – 2018), iar parteneriatul este format din 18 instituții din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (Țara Galilor), România, Spania și Turcia: 4 instituții similare ISJ/autorități publice, două centre de formare și 12 școli. Partenerii din România sunt I.S.J. Dâmbovița, C.C.D Dâmbovița, Școala Gimnazială ”Elena Donici Cantacuzino” Pucioasa și Școala Gimnazială ”Coresi” Târgoviște.

Proiectul se adresează învățământului primar și, prin organizarea unor activități de diseminare cu toate cadrele didactice pentru învățământ primar din județ, în luna martie a acestui an, înregistrează deja un puternic impact pozitiv.

Activitățile derulate în perioada 4-11 iunie 2017 sunt axate pe trei paliere, după cum urmează:

  1. Conferință internațională ”Un an de creativitate”, marți, 6 iunie 2017, începând cu ora 9.00, organizată de ISJ Dâmbovița la Școala Gimnazială ”Coresi” Târgoviște. Este un eveniment de multiplicare, care oferă cadrul prezentării rezultatelor proiectului din primul an de implementare. Evenimentul sintetizează activitățile derulate și rezultatele obținute de fiecare instiutuție parteneră (cu precădere de cele din România) după prima activitate de formare, care s-a desfășurat în noiembrie 2016 în Cardiff, Țara Galilor precum și aspecte specifice curriculumului național.  Sunt așteptate să participe 53 de persoane din șase țări europene și circa 150 de cadre didactice din județul Dâmbovița, provenind predominant din învățământul primar.
  2. Activitate de învățare pentru 43 de cadre didactice din cele trei state partenere, de tipul stagiului de observare. Cadrele didactice din Școala Gimnazială ”Coresi” Târgoviște și Școala Gimnazială ”Elena Donici Cantacuzino” Pucioasa vor desfășura ore de curs și activități în care invitații străini vor participa pentru a studia integrarea artelor creative, în vederea eficientizării procesului de predare-învățare-evaluare. Pe parcursul săptămânii grupul de europeni vor observa lecțiile și activitățile și vor dezbate asemănările și deosebirile dintre sistemele de învățământ din cele patru state, vizând cu precădere integrarea artelor creative în actul didactic pentru a crește motivația elevilor și a eficientiza procesul de învățare la clasele de învățământ primar.

Prin formarea profesorilor în scopul utilizării artelor în cadrul curriculum-ului și al descoperirii unor mijloace care să le permită elevilor să se exprime ca parte a procesului de învățare, profesorii vor înțelege cum pot utiliza artele creative și vor avea posibilitatea să lucreze cu materiale didactice personalizate, contribuind la dezvoltarea competențelor elevilor în materie de alfabetizare, numerație și a competențelor digitale.

  1. Activitate de management de proiect. Coordonatori și membri ai echipelor de implementare din cele 18 instituții partenere vor participa la sesiuni de analiză a activităților derulate până acum și de planificare a celui de-al doilea an de implementare a proiectului.

Proiectul Inovare prin Arte creative își propune să ofere școlilor participante formarea și sprijinul necesar pentru a efectua modificări în furnizarea curriculum-ului.

Sunt vizate: îmbunătățirea competențelor profesorilor, implicarea elevilor și abordarea strategică a procesului de învățare folosindu-se artele creative ca factor motivator pentru îmbogățirea curriculumului, pentru dezvoltare personală și profesională și pentru exprimare.

Impactul așteptat al proiectului constă în realizarea unui program de succes ce implică artele creative, durabil, coordonat și în care arta nu este văzută ca făcând parte doar din câteva lecții, ci ca fiind parte integrantă din disciplinele de curriculum vizate, care vor contribui în mod pozitiv la nivelul de învățare și la succesul școlar al elevilor.

 

Fotografii de la activitățile de diseminare organizate cu prilejul cercurilor metodice ale profesorilor pentru învățământ primar din județul Dâmbovița, coordonate de inspector școlar pentru învățământ primar, prof.  Mihăescu Mirela și susținute de cadrele didactice participante la formarea în domeniul integrării artelor creative, desfășurată în luna noiembrie 2016, în Cardiff, Regatul Unit.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “”Inovare prin artele creative” – proiect de parteneriat strategic implementat în județul Dâmbovița

  • 6 iunie 2017 at 12:44
    Permalink

    Pentru javrele, jigodiile pesediste angajate (atarntoare) la stat , “Inovare prin Arte creative ” inseamna minciunile si propagarea lor. Acesti indivizivi jegosi traiesc din si in minciuna. Acesti indivizii ii vezi printre angajatii statului , plini de ei, cu ura pe fata , “bine apreciati” si “protejati” de jegurile promovate de Tutuianu si clica lui. Pentru animalele astea minciuna este un mod de viata si mint de crapa pietrele in speranta ca is vor depasi propria incompetenta si trista lor mediocritate. Pentru cei de la putere care nu sunt oamenii lui Tutuianu : aruncati aceste jogodii in lada de gunoi a istoriei. Din cauza lor oamenii cu forta , cu valoare, cu spirit se retrag sau sunt marginalizati iar munca,valoarea , cinstea si alte “vulnerabilitati” cum numesc acesti indivizi aceste atribute sunt minimizate.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro