Europe Direct Târgoviște te invită la seara de film, la Biblioteca Județeană: „MISS ROMA LA ȘCOALĂ”

Vineri, 3 iunie 2016, ora 17.00 la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița în cadrul KineDok powered by One World Romania ediția a 2-a la Târgoviște prin Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște rulează filmul „MISS ROMA LA ȘCOALĂ”.

 

Regizor: Vesna Cudic

An: 2015

În fiecare vară, o mână de fete rrome curajoase se înscriu într-un concurs de frumusețe pentru a obține titlul de Miss Roma. Dar dacă visul lor nu este să primească o cerere în căsătorie, ci să meargă la liceu și să obțină o diplomă? Le urmărim în parcursul lor, pe măsură ce se descoperă.

În timpul celor patru ani de filmări, cele trei fete sunt urmărite în încercarea lor de a face față provocărilor vieții de liceu. Ele trebuie să jongleze cu temele, Facebook-ul, examenele de final de an și viața amoroasă. Cum restul colegelor lor rrome au copii și nu e nimeni care să le ofere un alt exemplu, își vor urma ele visul până la capăt? Le așteaptă multe provocări.

Premii:

  1. Zilele Filmului Croat 2015 – Human Rights and Ethics Jury Award for Best Film and the Audience Award for Best Film.
  2. Liburnia Film Festival 2015- Festival Prize

Scurtă biografie a regizoarei : http://www.casarotto.co.uk/assets/x/50983.pdf

KineDok este un program de distribuție alternativa de film documentar demarat în 2015 de Asociația One World România. Programul a fost inițiat de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene (Slovacia, Ungaria, Croația și România). În 2015 au fost organizate 219 proiecții în 25 de locații din 18 orașe din România.

În 2016, s-au alăturat programului alte doua țări (Polonia și Norvegia).  În cadrul celei de a doua ediții 15 filme din țările participante vor fi proiectate în peste 25 de locații din 22 de orașe din România.

Partenerii programului cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas. La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok powered by One World Romania aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta – la pub-ul, în fabrica, cafeneaua sau muzeul de lângă tine.

Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița și Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, vă invită să vizionați o serie de 8 filme după următorul program:

03.06.2016 17:00 Miss Roma la școală

01.07.2016 17:00 Îmi place asta super, mult, foarte tare

05.08.2016 17:00 Drifter

02.09.2016 17:00 Bear Island

07.10.2016 17:00 Tatăl meu, bancherul

04.11.2016 17:00 Mame și fiice și O lume nouă

09.12.2016 17:00 Efectul Domino-ului

Despre filmele din programul KineDok aici: http://kinedok.net/films?locale=ro

_____________________________________________________________________

ORGANIZATOR LOCAL: Centru EUROPE DIRECT Târgoviște

PARTENER LOCAL: Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE:  http://www.kinedok.net | oneworld.ro

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia)

CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene

PARTENER DIGITAL: Canopy

Valeriana

PNL AldeGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro