Ei sunt elevii de 10 la Bac de la Carabella, cu care se mândrește Dâmbovița

Anul acesta, la examenul de Bacalaureat, doi elevi dâmbovițeni au reușit să obțină media 10. Este vorba despre absolvenții Colegiului Național Constantin Carabella Târgoviște: Adriana Tudose și Andrei Stănescu, ambii fiind elevi la profil matematică-informatică.

11696854_924583390935242_1267137755_nAdriana Tudose spune că a învățat constant pe toată perioada liceului și nicio probă de examen nu i s-a părut dificilă, doar că, fiind la profil matematică-informatică, s-a pregătit mai mult pentru proba de română. Adriana ne-a mărturisit că se aștepta la o medie mare, dar nu chiar la 10, însă a obținut media maximă și este o mândrie pentru ea.

Cu toate că a învățat foarte mult, tânăra nu se consideră o tocilară:

Nu mă consider o tocilară. Sunt o persoana perseverentă. ”

Mai departe, tânăra vrea să meargă la studii la Facultatea de Cibernetică, din cadrul Academiei de Studii Economice București.

La fel ca și colega sa, Andrei Stănescu spune că s-a pregătit pentru examen timp de 4 ani, pe toată durata liceului, iar subiectele de examen nu i s-au părut grele. Se aștepta la media 10 la toate probele, mai puțin la română.

11721100_669162933184960_2109196245_nEfort constant, nu învățat în salturi cu câteva săptămâni înainte de probe. Și trebuie să recunosc, această metoda chiar a dat roade. Acum, la sfârșitul clasei a XII-a, nu a trebuit decât să exersez și să aplic ce am învățat anterior. …Nu pot spune că subiectele au fost grele. Cele la matematică și la fizică au fost chiar simple. În ceea ce privește româna, lucrurile sunt puțin diferite. Fiind la profil real, mate-info, nu mi-am petrecut prea mult timp făcând eseuri sau exerciții pentru română; aici subiectele mi s-au parut rezonabile, puțin solicitante pentru cele 3 ore alocate probei. Să fiu sincer, mă așteptam la nota 10. La matematică și fizică știam clar ce scrisesem pe foaie, deci eram sigur că o sa fie de 10. Însă am avut dubii în legătură cu româna. Acolo lucrurile nu sunt chiar așa de exacte și nu eram sigur de punctaj, însă faptul că am obținut tot 10 și la română a fost o surpriză foarte plăcută…. Nu, cu siguranță nu mă consider un tocilar. Sunt un elev obișnuit, cu aptitudini pe care le-am cultivat, pentru a obține cele mai bune rezultate. Aici, părinții mei au avut un rol vital. La fel de important este și faptul că am avut parte, atât la școală, cat și în particular, de niște oameni deosebiți, profesori excepționali, care pun dragoste în munca lor și își fac meseria la superlativ”.

Mai departe, Andrei vrea să studieze medicina, la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Nu doar pentru că îmi permite să aprofundez materii care îmi plac (fizică, anatomie, chimie), ci mai ales pentru faptul că o să am posibilitatea să ajut alți oameni, să fac bine”.

 

Citește și

Cunoaște-i pe elevii de 10 ai Dâmboviței și află secretul reușitei lor!

nota 10

 

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “Ei sunt elevii de 10 la Bac de la Carabella, cu care se mândrește Dâmbovița

  • 15 august 2015 at 1:21
    Permalink

    “Vreau sa studiez medicina mai ales pentru faptul că o să am posibilitatea să ajut alți oameni, să fac bine.”
    Bravo! Sunt mândră de a fi învățat în acelasi liceu cu voi!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro