TABLETA DE MIERCURI: Pompiliu ALEXANDRU – Plandemia cu iz de dictatură

Multe voci au fost cele care încă din prima zi în care s-a declarat pandemia la nivel planetar au spus că ceva miroase rău a amestec politic în treburile bolnițelor. Aceste voci au fost repede puse la zid ca fiind rezultatul unor imaginații bogate. Acum se pare că tăcerea pare mult mai sănătoasă. Să subliniez câteva aspecte cu privire la această tăcere sănătoasă.

În ultimele luni am întâlnit mai mulți medici – care fac parte din elita medicală românească, plus unul străin – care au spus în privat că au de-a face cu numeroase cazuri de boli grave ca urmare a vaccinării. Nu vorbeau despre „dureri de braț” și „o noapte de frison și/sau febră, oboseală”. Nu vorbeau despre cazuri rare, nici despre o abundență a acestora. Se foloseau de formule de genul: „numeroase cazuri / suficiente cazuri încât să te îngrijorezi”. Iar la sfârșit, după ce dădeau câteva exemple, cu denumiri interesante, adăugau negreșit (parafrazez): „dar despre toate acestea nu putem vorbi! Are cineva curajul să vorbească despre astea? Nu!”

Cele spuse mai sus nu sunt auzite la mâna a doua sau a treia. Ci sunt lucruri auzite de mine, de aceea mi-au dat de gândit. În ce sens?

Am văzut răscoale peste tot în lume contra măsurilor restrictive impuse celor nevaccinați. Din Australia până în Statele Unite și Europa, peste tot s-a ieșit în stradă. Și, culmea, nu erau numai nevaccinați printre manifestanți. Iar acest lucru trebuie cu adevărat să îngrijoreze. Se pare că propaganda de tip nazisto-comunist nu prea mai ține. Cum ar fi fost în plină glorie a nazismului sau a comunismului să vorbești deschis despre anumite subiecte? Să vorbești despre evrei într-un sens pozitiv ți-ar fi adus sfârșitul. Să vorbești în limba națională sau să critici comunismul, ți-ar fi adus o deportare în familie la capătul Rusiei sau tot moartea. Astăzi, să vorbești despre abuzuri în legătură cu impunerea unui tratament medical în masă nu îți mai aduce moartea sau deportarea – deci, spun unii, vedeți că este democrație? – ci îți aduce oprobriul public, etichetarea de conspiraționist delirant. Iar dacă te sustragi tratamentului impus, chiar dacă ai făcut boala și la o nouă infectare poți face forme mai ușoare (statistic vorbind), nu mai poți urca în autobuz. În curând îți pierzi și locul de muncă. Asta în contextul în care o societate întreagă te arată cu degetul că vorbești deschis despre asta sau dacă „faci rău spunând și altora să îi determini să se sustragă tratamentului”. Și nimeni nu vede ceva extrem de grav aici. Mai mult, am prieteni care strigă puternic: „foarte bine! Să fie cu toții vaccinați, iar dacă se refuză, să fie dați afară de peste tot, să aibă interdicții peste tot!” Este vreo diferență oare între această propoziție și… „foarte bine, să fie omorâți toți evreii, căci toți sunt o plagă pentru omenire”? Sau… „foarte bine, să înfunde pușcăria tot neamul celor care critică binefacerile partidului”? În vremurile respective existau argumente raționale – de fapt, percepute a fi raționale – întru susținerea fără tăgadă și cu certitudine maximă a acestor propoziții care au devenit „înfiorătoare” abia în timp. Astăzi ne aflăm în același punct. Ce poate fi mai clar și mai sigur decât să urmezi un tratament pentru a eradica o boală care ucide (sau habar nu ai că o ai)? Cu orice cost, se pare….

 POMPILIU ALEXANDRU este lector universitar la Universitatea „Valahia”, din Târgoviște, doctor în filosofie, în România dar și în Franța, artist fotograf și, peste toate, absolvent de CARABELLA…

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro