TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – Taie-ți capul, idiotule!

Mă gândesc să încep o serie mai lungă de tablete, sub semnul îndemnului de mai sus. Cred că voi ieși la pensie până când „completez” cumva subiectul. Iubitorii de fotbal (dar și alții) cred că au văzut, de curând, bucata mare de pânză, cât o jumătate din tribuna unui stadion portughez, pe care i se adresa unui cioban de pe la noi îndemnul să facă ceea ce promisese. Taie-ți capul, idiotule! scria acolo. E drept, în limba engleză, ca să priceapă mai greu domn căcărează din Pipera…

E numai o introducere nevinovată pentru „bucuriile” de mai jos… Tocmai azi, când începe un nou an școlar, mai breaz decât cei abramburiți de ieri, vreau să-i anunț amical pe colegii mei de cancelarie că „toți educatorii, învățătorii și profesorii, mai exact persoanele care interacționează profesional cu grupuri vulnerabile, vor trebui să aducă de la Poliție un „certificat de integritate comportamentală” care să ateste că nu sunt în registrul pedofililor sau violatorilor”. Falnicii mei bărbați din cancelaria plină cu hârtii și anunțuri mobilizatoare, vă mai anunț și că „obținerea acestei adeverințe nu va fi pusă în sarcina angajatorului, ci tot în sarcina angajatului, astfel că fiecare cadru didactic va trebui să se prezinte la secția de Poliție ca să ridice adeverința, pe care mai apoi să o depună la școală”. 

 

Este legea numărul 118, din 2019…  Să facem instruirea temeinică, prin urmare, distinșii mei educatori de Carabella, aflați că acest certificat de integritate comportamentală este, potrivit legii, documentul eliberat persoanelor fizice, care atestă lipsa înscrierilor în „Registrul național al agresorilor sexuali“. Certificatul acesta se obține tot de la Poliție, așa cum se obține și certificatul de cazier judiciar. Legea mai spune că Registrul ar urma să conțină următoarele: datele personale ale celor care au comis infracțiuni sau au contravenții de natură sexuală, dar și datele dactiloscopice și genetice ale autorilor de fapte de natură sexuală. Ce limbaj antropologic, demn de cașchetele argintii!

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro