Se reinaugurează Cimitirul de Onoare Românesc de la Teiş, necropolă din Primul Război Mondial

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA EVENIMENT!

Ceremonia de reinaugurare a Cimitirului de Onoare Românesc de la Teiş, judeţul Dâmboviţa, va avea loc joi, 22 octombrie, de la ora 9.30, în incinta Depozitului 167 „General de brigadă Gheorghe Manu”.

În cursul anului 2014, în contextul acţiunilor menite să marcheze Centenarul Primului Război Mondial, Ministerul Apărării Naţionale a iniţiat, prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, proiectul de restaurare a acestei necropole semnificative pentru efortul de război al Armatei Române din prima conflagraţie mondială.

În cadrul proiectului de reconstrucţie au fost înlocuite majoritatea însemnelor de căpătâi şi au fost refăcute atât gardul împrejmuitor, cât şi aleile din perimetrul cimitirului. Cu acest prilej, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor a  pus la dispoziţie o Troiţă maramureşeană, din lemn de stejar, model specific Primului Război Mondial, ce a fost montată şi încadrată în ansamblul cimitirului.

Un element important din cadrul acestui demers l-a reprezentat şi restaurarea monumentului central care, în anii optezeci ai secolului trecut, fusese copertat cu un înveliş de ceramică albă smălţuită. În cursul anului 2015 s-a realizat readucerea la forma initială a operei comemorative de război.

Biroul de presă


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro