GALERIE FOTO – Cimitirul de Onoare Românesc de la Teiş, reinaugurat în onoarea eroilor neamului

În Cimitirul de Onoare Românesc de la Teiş dorm somnul de veci 360 de eroi români cunoscuţi şi necunoscuţi, înmormântaţi în 334 de morminte individuale sau comune, decedaţi în Lazaretul (infirmeria) de la Teiş, în perioada 1916 – 1917. Alături de aceştia este înmormântat la Teiş şi eroul maior Ioanid I. Alexandru, mort în luptele din munţii Tatra.

În cadrul necropolei există două monumente comemorative: unul situat în centru având inscripționat textul „Glorie veșnică eroilor căzuți pentru apărarea gliei strămoșești și neatârnarea neamului românesc“ și unul amplasat lateral-dreapta având inscripția „1916-1918. Dulce et decorum est Pro Patria mori ( Este dulce și frumos să mori pentru patrie).“

Monumentul central a fost restaurat, iar la dezvelirea lui a luat parte, astăzi, secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, Otilia Sava.

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”r2p9NmaV9no”]

Pentru o mai bună punere în valoare a Cimitirului Eroilor Români din Primul Război Mondial de la Teiș, Oficiul Național pentru Cultul Eroilor a pus la dispoziție, cu titlu gratuit, o Troiță maramureșeană, din lemn de stejar, model specific Primului Război Mondial, ce a fost deja montată în cadrul ansamblului comemorativ.

Cimitirul a fost restaurat cu fonduri asigurate de Ministerul Apărării Naţionale, prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor. Cimitirul este în administrarea Depozitului 167 Armament “General de Brigadă Gheorghe Manu.”

teis cimitir de onoare (1)_r teis cimitir de onoare (3)_r teis cimitir de onoare (5)_r teis cimitir de onoare (6)_r teis cimitir de onoare (7)_r teis cimitir de onoare (8)_r teis cimitir de onoare (11)_r teis cimitir de onoare (12)_r teis cimitir de onoare (13)_r teis cimitir de onoare (14)_r teis cimitir de onoare (15)_r teis cimitir de onoare (17)_r teis cimitir de onoare (20)_r teis cimitir de onoare (22)_r teis cimitir de onoare (27)_r

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro