Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

LA MIJLOC DE SĂPTĂMÂNĂ – Constanța POPESCU – Femeile vor bărbați puternici și invers

   Mă gândeam eu că nu e un subiect de sărbătoare, ceva de impresionat prezumtivii cititori, neexperimentați cu detalii psihologice… Dar, dacă stați puțin și vă amintiți câteva evenimente ale vieții dumneavoastră,  vedeți că asta s-a întâmplat, nimic nou sub soare, pe toată evoluția vieții pe pământ.

   Așadar am așteptat să mă detașez cumva de emoția titlului și angajarea lui socială, ca să pot detalia cum să fie și unii și alții. Încă din comuna primitivă era valabilă această stare, doar că și bărbații obosesc să fie, era să zic bărbați, nu, puternici… Așadar, nimic nou sub soare, sunt și ei oameni cu aceleași nevoi și neputințe.

   Dacă eram eu cea care avea pretenții, v-ar fi fost mai greu. Sensul cuvintelor e mult mai amplu, mai detaliat când vine din interior, când a trecut, prin noi, dorința… Dar și la nivel teoretic se pot devoala niște nevoi, numai că azi, în cădere liberă, „bărbăția”- a se citi: protecția, susținerea nevoilor feministe, empatia, sensibilitatea dezvoltată de sensibilități exacerbate ale partenerelor – și atunci fuga de normalitate ar fi ceva doar ca să epateze și să lase a ne convinge, că Ei știu și pot susține tot. Și atunci, se refugiază tot într-o buclă feministă, de la aspect, la lipsa de „se putea impune cu fermitate și  decență”. Nu cred că forța unora ar rezolva sau i-ar salva de neputințe. Nu… Forța expusă în exces arată lipsa puterii de convingere, a argumentelor, a educației, lipsa sensibilității, pentru că da, trebuie să simți cât ai voie să fii de „puternic”, fără să rănești. Până la urmă în orice război e nevoie de o strategie, așadar de cultura învingătorului. Dar am ajuns la niște situații extreme. Cine are nevoie de învingători și de învinși, mai ales într-un cuplu? Ce fericire ne-ar fi oferită, dacă în final suntem perdanți, prin singurătate, lipsa afecțiunii, însingurare, uneori prin boli și ostracizare? Cum de nu pot Ei să fie cu o secundă mai lorzi? Și, de fapt, mai valoroși?

   Când spuneam că am dori bărbați puternici, deloc nu era vorba de forța mușchilor, este de luat în seamă și asta ca prim aspect, ce s-ar evalua când îmbracă niște cămăși slim, ceva ca sânii la femei, atrag priviri, în rest au o treabă limitată o mică perioadă de timp. Dar astea sunt detalii, de îmbunat clipa de tristețe… Adevăratul rost al puterii ar fi anduranța lor, la probleme la limită, la ajutorul necondiționat și asumat ca om puternic. Răbdarea e și ea o componentă a puterii, pentru că o susține când nu mai au încredere că mai pot. Și apoi sunt puternici, pentru că au avut niște mame puternice, care le-a arătat și oferit din puterea lor. La urma urmei, puterea este o asumare a unei situații care trebuie să fie rezolvată, dacă se poate, și mereu sunt soluții, în mod favorabil, măcar celor dragi, dacă nu tuturor și în cel mai rapid și corect mod.

Sigur ei, bărbații, își asumă problemele, vor nu vor, crezând că femeile nu pot, nu știu și fără ei ar rămâne planeta fără urmași.

   Chiar că nu-mi iese azi un laudatium pentru bărbați, când de fapt asta voiam, să-i laud, să-i înalț. Am în minte o grămadă de… nu, sigur nu vreți să știți și viciile ascunse. Eu mereu am fost de părere că măcar unul, El, alesul trebuie să poată fi așezat acolo imediat sub icoana lui Iisus, altfel ne alterăm zilele și ale lui și ale noastre… Și mai ziceam că tot femeile îi pot face sau să zicem, îi pot determina să fie supermani, prin iubire și cu iubire. Și atunci e clar: măi femei, iubiți-i și vor fi cum doriți să fie!

   Iar despre cum vor ei să fie Ea, e altă problemă. Doar aparent trebuie să creadă că e docilă, dar mai ales iertătoare, pentru că eu cred că nu vor dori un om fără personalitate, fără principii, ușor de manevrat. S-ar plictisi prea repede. Sigur că trebuie să aibă un tovarăș de același calibru, ca să-l stimuleze și să-l propulseze în toate zilele, nu numai în cele cu iubire. Cel puțin la un nivel asemănător de educație… Și atunci da, sunt pe același făgaș. El poate să fie puternic pentru ca Ea să-și permită șă fie neajutorată…

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media