Informatizarea Bibliotecii Județene ”I.H.Rădulescu”, prioritate pentru conducerea instituției în 2016

Trăim într-o eră a tehnologiei, în care inclusiv instituțiile tradiționale de cultură, cum sunt bibliotecile, trebuie să își adapteze activitatea, lucru care se întâmplă și în județul Dâmbovița. La prima conferință de presă din acest an, directorul Bibliotecii Județene I.H.Rădulescu Dâmbovița, Agnes Erich, a prezentat un bilanț al proiectelor derulate de instituție în anul 2015, dar și principalele obiective pentru 2016.

Astfel, pentru anul acesta, conducerea Bibliotecii Județene are ca principal obiectiv informatizarea în totalitate a bibliotecii, ceea ce presupune introducerea fondului de carte în sistem informatic.

În 2013, am achiziționat un soft dedicat de bibliotecă și de atunci am început să introducem masiv carte. În prezent, suntem cam la 64% fond introdus. Anul acesta, datorită faptului că am introdus acele norme, a crescut numărul unităților introduse, dar asta este. Trebuie să facem acest sacrificiu, ca să intrăm și noi în rândul bibliotecilor care au întregul fond informatizat și atunci ne va fi mult mai ușor și nouă să facem raportările și utilizatorilor să-și caute ceea ce au nevoie.”-Agnes Erich, director Biblioteca Județeană I.H.Rădulescu

De asemenea, Biblioteca Județeană continuă editarea revistei instituției, Curier, care a împlinit 20 de ani de apariție neîntreruptă, iar directorul bibliotecii spune că apariția publicației de două ori pe an presupune o muncă importantă. În plus, anul trecut au fost publicate ghidul bibliotecii în varianta bilingvă engleză-franceză, dar și primul volum al Cărții Vechi Bibliofile din colecțiile bibliotecii, anul acesta urmând să fie publicat al doilea volum, prin care să fie publicate și celelalte colecții.

De ce am luat hotărârea să edităm această carte? Pentru că acele colecții bibliofile au un regim special și ele nu pot fi aduse la cunoștința publicului, nu se pot organiza expoziții în mod permanent cu lucrările pe care le avem acolo și atunci e bine ca publicul să cunoască și dintr-o carte ceea ce avem noi ca valoare în biblioteca județeană. Această carte (Cartea Veche Bibliofilă) a fost scrisă de către fostul director al bibliotecii județene, Victor Petrescu, colegul meu Alexandru Ștefănescu, împreună cu mine.- Agnes Erich, director Biblioteca Județeană I.H.Rădulescu

În ceea ce privește dezvoltarea colecțiilor, se pare că anul trecut a existat o creștere în ceea ce privește achiziția de documente, asta și datorită alocării financiare mai generoase față de anii trecuți.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro