În Arhiepiscopia Târgoviştei au apărut calendarele bisericeşti pe anul 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON,  au fost  tipărite de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, calendarele bisericești pe anul 2016, în varianta de perete sau foaie, și agendă, instrumente liturgice și pastorale indispensabile pentru clericii și credincioșii noștri. Apărute în condiții grafice de excepție, ele  se găsesc spre vânzare la toate parohiile din Eparhia noastră şi la cele două magazine de obiecte bisericeşti (din Târgovişte, Calea Domnească nr. 261, din cadrul Centrului Social Creştin, şi cel din  Bd. Independenţei bl.O3, Sc. A, parter).
Datorită faptului că, în aceasă perioadă, existã în comerţ calendare pe anul 2016, altele decât cele tipãrite de cãtre Biserica Ortodoxã Română, care  conţin numeroase erori, ori sunt falsuri, adicã calendare din anii trecuţi, care au doar anul modificat, alături de alte obiecte de cult, inclusiv lumânãri, necorespunzãtoare liturgic, facem precizarea cã atât producerea, cât şi valorificarea acestora se poate face numai cu respectarea legii nr. 103/1992, cu toate modificãrile ulterioare, care prevede, la art. 2, cã aceste acţiuni aparţin doar cultelor religioase şi: “numai cu autorizarea lor prealabilã, datã în condiţiile stabilite de cãtre fiecare cult, în considerarea propriei sale exclusivitãţi”. De aceea, oricine altcineva (persoanã fizicã sau juridicã), ce desfãşoarã astfel de activitãţi, ca cele menţionate mai sus, se situeazã în afara cadrului legal.
Reamintim că prin achiziţionarea calendarelor şi a lumânãrilor se susţine opera pastoral-misionară a Bisericii noastre, de aceea, recomandăm credincioșilor noștri sã le achiziţioneze doar de la bisericile parohiale, mânãstirile şi magazinele noastre bisericeşti.

mic_cop propusafinala copy

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI
Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “În Arhiepiscopia Târgoviştei au apărut calendarele bisericeşti pe anul 2016

  • 17 noiembrie 2015 at 22:52
    Permalink

    Deci va recoman sa nu cumparati calendarele cu cruce albastra care sunt unicat in Romania si cred ca in toata lumea ca asa vrea neprefericitul turnator securist comunist nifon.Rusine Arhiepiscopia Targovistei

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro