Ediția a IV-a a taberei de sculptură „Vasile Blendea” se desfășoară între 1 și 15 august

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” organizează, în perioada 1 – 15 august 2019, în incinta Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi, ediţia a IV-a a Taberei naţionale de sculptură ”Vasile Blendea”.

Proiectul are ca scop promovarea imaginii judeţului Dâmboviţa prin forme simbolice identitare şi transformarea unor spaţii urbane şi rurale în locuri atractive.

Tabăra naţională de sculptură şi istoria artelor „Vasile Blendea” s-a impus în peisajul cultural dâmboviţean ca o manifestare ce capătă tot mai multă vigoare de la o ediţie la alta. În cadrul taberei, pe lângă crearea unor opere de artă care sunt acum amplasate în parcuri, muzee şi în faţa unor sedii administrative, îmbogăţind zestrea culturală a judeţului, sunt puse în valoare moştenirea istorică bogată a acestor meleaguri şi frumuseţile deosebite cu care judeţul nostru se poate mândri.

Tema ediţiei de anul acesta este „Epoca Brâncoveanu”. La tabără vor participa sculptori cunoscuţi din ţară, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România: Marius Viorel Ivanovici – Piteşti, Mugur Vrânceanu – Galaţi, Lucian Tudorache – Piatra Neamţ,  Mircea Ştefănescu – Iaşi.

Lucrările realizate în cadrul taberei de sculptură, care vor rămâne să înnobileze curtea Palatului de la Potlogi, vor face obiectul unei expoziţii al cărei vernisaj se va desfăşura sâmbătă, 17 august 2019, la ora 17:00, la Potlogi.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro