ortooxacell kiss2022.gif Flax

“Şcoala altfel”, înlocuită în 2013 cu „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Ministerul Educaţiei a decis ca programul „Şcoala altfel”, iniţiat de fostul ministru Funeriu, să fie înlocuit începând cu anul şcolar 2012-2013.

 

Astfel, săptămâna 1 – 5 aprilie 2013, din semestrul al doilea, este săptămâna dedicată activităţilor extracuriculare şi extraşcolare, în cadrul noului program numit „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.
Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preşcolari/elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor preşcolari/elevilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neaparat în cele prezente în curriculumul naţional, şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale, se arată în ordinul semnat de ministrul Educaţiei. Potrivit informaţiilor oferite de inspectorii şcolari dâmboviţeni, în cadrul ultimei conferinţe de presă, în perioada 2-7 aprilie 2013, Ministerul Educaţiei organizează etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare pe discipline de învăţământ şi, după caz, ale concursurilor şcolare. În programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, elaborat şi organizat, după caz, de fiecare unitate de învăţământ, vor fi incluşi toţi copiii preşcolari/elevii şi toate cadrele didactice care nu participă la etapa naţională a olimpiadelor şi concursurilor şcolare.

În vederea elaborării programului de activităţi, în timpul primului semestru, se vor solicita propuneri elevilor, cadrelor didactice, părinţilor, precum şi reprezentaţilor autorităţilor administraţiei publice locale şi ai comunităţii. După colectarea propunerilor se vor desfăşura dezbateri în colectivele de elevi, în consiliul elevilor, în consiliul profesoral şi în comitetul reprezentativ al părinţilor, în vederea adoptării programului agreat de majoritatea elevilor şi a cadrelor didactice.

Printre tipurile de activităţi care pot fi organizate în cadrul programului se numără cele culturale, tehnico-ştiinţifice şi sportive. Tipurile de activităţi din cadrul programului, durata lor şi modalităţile de organizare trebuie aprobate de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ până la data de 15 februarie 2013. Programul adoptat devine apoi obligatoriu, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media