Bibliotecarii dâmbovițeni învață să-și informeze utilizatorii și prin intermediul social media

       Societatea actuală este una care depinde foarte mult de tehnologie, astfel încât și activitatea oamenilor din toate domeniile se bazează din ce în ce mai mult pe tehnica modernă. În aceste condiții, oamenii trebuie formați permanent pentru a ține pasul cu tendințele.

   Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a organizat în data de 25 martie o sesiune de instruire în stil european pentru bibliotecarii din partea de nord a județului. Activitatea s-a desfășurat la Școala Nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino” și a reunit atât bibliotecari publici ori școlari, cât și cetățeni interesați de tematica evenimentului.

După o sesiune introductivă nonformală, cei prezenți au aflat despre Parlamentul European și cum acționează acesta, dar și de ce este necesar să participăm la vot și să ne desemnăm reprezentanții în acest for. Au urmat exemple de bună practică ale punctelor de informare europeană din județ. Activități de succes din cadrul punctului de informare europeană situat în incinta Bibilotecii Orășenești Titu au fost prezentate de către bibliotecara Nicoleta Grigorescu.

Nici sursele de informare europeană nu au fost uitate, pentru că cei care deservesc puncte de informare trebuie să aibă mereu cele mai noi materiale informative pentru utilizatorii lor. Tot pentru a deservi nevoile cetățenilor de toate vârstele, bibliotecarii prezenți au fost învățați cum să creeze un blog și o pagină de Facebook pentru bibliotecile în care lucrează. Această formă de comunicare este necesară în special pentru a ajunge la tineri, care utilizează extrem de des canalele social media.

În final, bibliotecarii au fost învățați și cum să creeze baze de date în Excell, adică să țină evidența documentelor de bibliotecă în sistem informatizat. Concluziile au fost că toți cei prezenți au considerat activitatea extrem de utilă.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro