ortooxacell kiss2022.gif Flax

Activitățile schimbului de tineri din proiectul “Green Life for a Healthy Life” s-au încheiat cu succes

Asociația GREEN TEACH a deschis în comuna Cândești, în 21 august 2017, activitățile corespunzătoare schimbului de tineri din cadrul proiectului “Green Life for a Healthy Life”, proiect cofinanțat prin programul european Erasmus +, acțiunea Mobilități tineri.

Pentru o perioadă de 10 zile, cei 16 tineri români și greci din cadrul ONG-urilor Green Teach și DIONE Local Development Centre din Olympia, prin metode specifice învățării non-formale au acumulat cunoștinte, au deprins abilități și și-au format atitudini în domeniul energiei regenerabile. Metodele de învățare din sală (team building, story board, public coffee, open space), jocuri de ,,energizare” urmate de reflecția asupra învățării și combinate cu vizite în exterior au stimulat implicarea și participarea tinerilor în procesul de învățare. De asemenea, activitățile au vizat îmbunățățirea abilităților de comunicare în limba engleză ale tinerilor, dezvoltarea personală, socială și educațională, oferindu-le astfel posibilitatea să își spună părerile și să își exercite influența în comunitățile lor.

Pe baza cunoștințelor acumulate în perioada de pregătire a tinerilor români și greci în cele două organizații, aceștia au schimbat informații, au prezentat teme specifice producerii energiei electrice utilizând surse regenerabile (soarele, vântul și biomasa), au identificat surse de energie verde în comunitățile lor și au prezentat proiecte în scopul valorificării lor.

Tinerii participanți au avut posibilitatea de a vedea aplicații practice ale energiei regenerabile prin vizite tematice la parcul fotovoltaic al operatorului Power Clouds și instalația de producere a biogazului și cogenerare din incinta Erbalact SRL, ambii operatori  având punctele de lucru în comuna dâmbovițeană Nucet. Un punct important a vizitelor în exterior a fost întâlnirea cu cadre didactice care dezvoltă studii și cercetări în domeniul panourilor fotovoltaice și turbinelor eoline în laboratoarele Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.

În ultima zi a schimbului de tineri, participanții români și greci și-au exprimat părerile și impresiile referitoare la activitățile desfășurate și rezultatele învățării din perioada 21-30 august, au completat chestionare, iar feedback-ul primit de GREEN TEACH a fost unul pozitiv.  La final, fiecarui participant i s-a înmânat certificatul Youthpass, document care recunoaște activitățile de formare și competențele obținute de către tineri în cadrul acestui proiect. Youthpass mărește șansele de angajare ale tinerilor și accesul acestora la diferite forme de învățare permanentă. Certificatul poate fi folosit de către tineri pentru a  administra mai bine parcursul de formare individuală și de a obține o recunoaștere socială a activității tinerilor.

Domnul prof. Constantinescu Ion afirmă că  învățarea non-formală oferă tinerilor posibilitatea de a identifica nevoile lor de învățare, reprezentând o combinație de teme, tehnici de învățare, grupuri țintă, materiale și timp alocat, toți acești factori reuniți în scopul implicării tinerilor în procesul de învățare.

 

 

Sprijinul Comisiei Europene pentru prezentarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului care reflectă doar opinia  autorului, iar Comisia nu este responsabilă pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media