Activități de mobilitate a personalului didactic din județul Dâmbovița. Vezi noutățile:

În aceste zile, compartimentul de Resurse Umane din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița desfășoară o intensă activitate privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar, pentru anul școlar următor. Conform Metodologiei – cadru, Anexă la ordinul ministrului educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice nr. 5739/14.11.2016, după constituirea Comisiei județene de mobilitate, s-a procedat la revizuirea deciziilor de numire/transfer/repartizare pe post/catedră a personalului didactic titular conform prevederilor art. 19 alin. (4)-(6) din Metodologie. Directorii instituțiilor de învățământ au întocmit  listele cuprinzând personalul didactic titular care îndeplinește condițiile legale de pensionare la 1 septembrie 2017, pe baza cererilor înregistrate la secretariat, fie pentru limită de vârstă, fie la cerere, pentru pensionare anticipată.

Până la 27 ianuarie 2017, s-a lucrat la constituirea posturilor didactice/catedrelor, încadrarea personalului didactic titular, soluționarea cererilor de întregire/completare a normei didactice de predare-învățare-evaluare la nivelul unităților de învățământ a personalului didactic titular și soluționarea cererilor cadrelor didactice titulare prevăzute la art. 48 alin. (2)-(3) din Metodologie pentru anul școlar 2017-2018.

Școlile au comunicat la inspectorat,  acordul/refuzul pentru transfer a cadrelor didactice titulare prevăzute la art. 48 alin. (2) din Metodologie,  respectiv pentru întregirea normei didactice de predare-învățare-evaluare. Mâine, 31 ianuarie 2017, în consiliul de administrație al inspectoratului școlar se va stabili lista finală a cadrelor didactice prevăzute la art. 48 alin. (2) din Metodologie pentru care se acordă transferul.

”Începând cu 1 februarie 2017 vor urma noi etape în mobilitatea personalului didactic, în conformitate cu un calendar specific, astfel încât la 15 septembrie 2017 toate școlile și toți elevii să beneficieze de cadre didactice calificate. Remarcăm strânsa colaborare dintre inspectorii de personal și directorii de școli, permanentul transfer de informații și grija pentru asigurarea condițiilor legale în ocuparea posturilor. Fiecare cadru didactic care va solicita transferul va completa o Fișă de evaluare, publicată pe site-ul inspectoratului. În funcție de punctaj, candidații vor putea opta pentru un post vacant pe perioadă nedeterminată. La final, posturile rămase neocupate vor fi scoase la concursul de titularizare”.  

 

Prof. Gabriela Istrate

 

 

 

 


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Activități de mobilitate a personalului didactic din județul Dâmbovița. Vezi noutățile:

  • 31 ianuarie 2017 at 11:51
    Permalink

    Daca tot scrieti despre invatamant de ce nu scrieti despre numirile de directori la mai multe unitati scolare INAINTE de ordinul de ministru de la inceputul lunii ianuarie. De exemplu la liceul de arte din Targoviste a fost numit in decembrie 2016 un director care nici macar nu este profesor la acest liceu. ordinul de ministru a aparut in ianuarie deci se pare ca a fost o numire ilegala. investigati activitatea inspectoratului pe aceasta linie si veti descoperi multe surprize!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro