ortooxacell kiss2022.gif Flax

Soluţii provizorii pentru încălzirea şcolilor

În plus de caloriferele care vor fi achiziţionate de Primăria Târgovişte şi care vor încălzi şcolile dâmboviţene, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a mai găsit o soluţie. Împreună cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a obţinut un sprijin financiar  din partea companiei private Carpatcement Holding, astfel încât să poată  achiziționa un număr de 100 de calorifere electrice care să suplinească lipsa temporară de agent termic.

Reprezentanţii ISJ recunosc că soluția este una provizorie și are la bază relocarea elevilor din cele 17 centre unde nu există soluții de încălzire în doar 8 unități școlare unde se poate asigura încălzirea, prin folosirea caloriferelor electrice achiziționate din banii donați de către Carpatcement. Clasele vor funcționa după un program de învățământ special planificat, care să nu afecteze pregătirea elevilor.

Societatea comericală donează suma necesară achiziționării celor 100 de calorifere către Consiliul Județean Dâmbovița, care le va achiziționa și apoi le va distribui în școli. Deși parteneriatul a fost stabilit între Inspectoratul Școlar Județean și Carpatcement, procedurile legale nu permiteau recepționare donației în bani într-un timp atât de scurt. Președintele Consiliului Județean împreună cu managementul Companiei a reacționat prompt și s-a implicat în rezolvarea crizei.

Conducerea ISJ atrage atenția directorilor de unități școlare și responsabililor cu rețeaua electrică din fiecare din cele 8 unități școlare că trebuie să supravegheze cu maximă atenție și responsabilitate siguranța sistemului electric și siguranța și integritatea fizică a elevilor și profesorilor, având în vedere riscurile ce pot să apară în urma acestei soluții de urgență (supraîncălzirea rețelei electrice, expunerea elevilor și profesorilor la echipamente cu temperaturi ridicate etc).

  “Vreau să mulțumesc atât în numele instituției cât și în nume personal companiei Carpatcement Holding pentru promptitudinea ajutorului oferit într-un moment de criză. De asemenea, am stabilit împreună că după ce primăria va pune în funcțiune centralele termice, caloriferele vor merge către unitățile de învățământ din mediul rural ale județului care au nevoie mai mare de o sursă alternativă de încălzire”, a declarat doamna Luminița Preda, Inspector Școlar General.

 “Pentru noi, intervenția în situații de urgență este o prioritate. Am înțeles blocajul instituțional și impactul negativ asupra elevilor care au nevoie în această perioadă de liniște și susținere pentru a se concentra la evaluarea din final de an. Este perioada tezelor și nu poate suporta amânări sau recuperări în zilele de sâmbătă care vor urma. Educația este baza solidă a oricărei societăți și credem că trebuie să rămână prioritatea numărul unu a României, fiind vorba până la urmă de copii noștri. Ținem să mulțumim jurnaliștilor locali care ne-au semnalat importanța situației în cadrul întâlnirilor de consultare care au avut loc în această săptămână la Fabrica noastră din Fieni, Dâmbovița”, a declarat și domnul Florian Aldea, Președinte-Director General Carpatcement Holding.

Inspector Școlar General,

Prof. LUMINIȚA PREDA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media