Salariul minim în industria târgovișteană! Unde se câștigă cel mai bine

Situație comparativă prezentată public de Sindicatul “Valahia”, în câteva dintre societățile din industria grea târgovișteană. Punctul de referință este Erdemir, societate cu capital turcesc, unde în curând vor începe negocieri pentru drepturile salariaților. Deocamdată, acțiunile sindicale publice sunt suspendate, pe perioada stării de urgență.

Am făcut o scurtă analiza pe salariul minim al lucrătorilor din Erdemir, făcând o comparație cu alte societăți din industria târgovişteană. Situația se prezintă în felul următor :
– SH UPET are salariul minim cu 41,56% mai mare decât Erdemir România ( toate celelalte sporuri sunt la fel );
– ASO Cromsteel are salariul minim cu 26,30% mai mare decât Erdemir România și suplimentar un spor de secție, care adăugat la salariul minim, produce o departajare cu 45,24% peste salariul minim al lucrătorilor din Erdemir ( toate celelalte sporuri sunt la fel);
– OȚELINOX SA – are salariul minimum cu 11,16% mai mare decât Erdemir România, la care se adaugă sporurile celor din secția de producție , care adăugate sa salariul minim, situează OȚELINOX SA cu o medie de 28,4% peste salariul minim din Erdemir ( toate celelalte sporuri sunt la fel ).  Potrivit datelor publice raportate la MFP, în anul 2018 , profitul net al Erdemir România, este de 14 702 184 lei. Un calcul simplu arată că fiecare salariat al Erdemir România a adus un profit lunar societății de 4749 lei net/lună.

Tot potrivit datelor publice aferente anului 2018, la fiecare 100 lei rulați, Erdemir România a înregistrat un profit de 11,26 lei, în condițiile în care există un monopol al prețului cu materia primă ( aprovizionarea se face numai de la firma ,, mamă ” din Turcia)”.  a arătat Nicolea Dragodănescu, liderul sindicatului “Valahia”. Acesta a explicat și că nu are date în ceea ce privește salariul din cadrul COS.

În privința conduitei sindicale, deciziile se vor lua după ridicarea stării de urgență:

Pentru ca pe perioada stării de urgență nu avem voie sa facem adunări publice, liderii de sectoare vor trece pe la fiecare angajat  cu un tipizat, pentru își exprima opțiunea referitor la conduita ce o vom urma după ridicarea stării de urgență”. a mai spus Dragodănescu.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro