RETROGRADARE: Industria de apărare, de la statutul de Direcţie Generală… la simpla titulatură de Birou

 

 •  „În concepţia noastră, când vine o delegaţie străină să discute un eventual contract, să discute o eventuală colaborare în cadrul Ministerului Economiei, sintagma „industrie de apărare” nu mai există, pentru că a dispărut…” Constantin Bucuroiu

 

„Direcţia Industrie de Apărare” a dispărut din organigrama Ministerului  Economiei! Din cauza acestui fapt sindicatele din domeniu au intrat în alertă şi cer socoteală factorilor decidenţi, care, momentan, îi tratează pe sindicalişti cu multă indiferenţă. De la statutul de „Direcţie Generală a Industriei de Apărare”, industria de profil a ţării a fost retrogradată, în mod sistematic, la „Direcţia Industriei de Apărare şi Produse Speciale”, iar acum a venit lovitura de graţie, pentru că industria de apărare a ajuns să se raporteze la un simplu „birou” din cadrul Ministerului Economiei.

În momentul de faţă, la Ministerul Economiei, s-a discutat o nouă formă de organigramă de funcţionare a instituţiei unde Direcţia Industrie de Apărare… dispare pur şi simplu. Deci, dacă stăm să ne gândim că, noi, cu ceva timp în urmă, am fost Direcţie Generală în cadrul acestui minister, pentru că importanţa unei industrii reiese şi prin structurile pe care le  reprezintă. Deci, a fost desfiinţată, la un moment dat, Direcţia Generală a Industriei de Apărare, care a fost transformată în Direcţia Industriei de Apărare şi Produse Speciale. Astfel, i s-a luat din putere, pentru că de la direcţie generală… a ajuns direcţie simplă. Acum, oamenii de acolo au venit cu altă chestie care este foarte periculoasă. Au venit cu altă organigramă care, din punctul meu de vedere, a apărut în urma scandalului care tot există în Ministerul Economiei între secretarul de stat pe problemele industriei de apărare şi Direcţia Specială, iar în urma acestui scandal iată că secretarul de stat, Ion Radu reuşeşte şi face o organigramă, împreună cu cei care s-au ocupat de chestia asta, fără Direcţia Specială, care acum se transformă într-un birou. Pâi, când spui industrie de apărare, dar nu mai apare în organigramă pe nicăieri… şi apare un birou care se ocupă de mai multe chestii… intră în derizoriu. În concepţia noastră, când vine o delegaţie străină să discute un eventual contract, să discute o eventuală colaborare în cadrul Ministerului Economiei, sintagma „industrie de apărare” nu mai există, pentru că a dispărut...”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni şi secretarul pe probleme de apărare al Federaţiei Solidaritatea Metal din cadrul Cartel ALFA, Constantin Bucuroiu.

 

„Am solicitat o întrevedere urgentă cu preşedintele care guvernează în momentul de faţă puterea, cu Liviu Dragnea”

 

De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că a cerut să aibă o întrevedere cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, solicitare care momentan a rămas fără răspuns. „Noi am înaintat un demers către Ministerul Economiei, dar în acelaşi timp am solicitat o întrevedere urgentă cu preşedintele care guvernează în momentul de faţă puterea, cu Liviu Dragnea. Spre dezamăgirea mea, nici d-na Rovana Plumb, căreia i-am cerut să mijlocească această întâlnire, nu a făcut niciun pas… şi cred că a şi uitat de lucrul acesta pe care i l-am cerut, repetat, de vreo două săptămâni la rând. Nici d-ul preşedinte Liviu Dragnea, la prima adresă a noastră, din data de 14 noiembrie 2018 în care îl rugam să aibă o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din industria de apărare, nu a răspuns până la ora aceasta. Pe data de 19 noiembrie, am revenit cu o nouă adresă către preşedintele PSD, Liviu Dragnea cu aceeaşi rugăminte, pentru că înainte de a avea o întâlnire cu premierul României dorim să vedem viziunea politică asupra acestui lucru, pentru că industria de apărare nu poate să fie  tratată oricum. Ea trebuie să fie tratată la nivelul cel mai înalt. Acesta este conceptul nostru şi nu este un concept prostesc...” a semnalat lideul de sindicat, Constantin Bucuroiu.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 2 ganduri despre “RETROGRADARE: Industria de apărare, de la statutul de Direcţie Generală… la simpla titulatură de Birou

 • 22 noiembrie 2018 at 8:57
  Permalink

  Cind un secretar de stat este “50% din unitatea de masura andrusca a capacitatilor intelectuale si manageriale “, sigur ca macro-strategia privind industria de aparare este conceputa de o sefa de cabinet cind tine de mina pe sef !!!! Cit de tarat sa fii ca sa desfiintezi o directie de baza a ministerului ca sa scapi de seful acelei directii !!! Cel mai simplu este sa schimbi seful ,daca este cazul !!!

  Reply
 • 20 noiembrie 2018 at 13:47
  Permalink

  Păi la ce miniștri ai economiei am avut și avem …la ce directori și secretari de stat va mai mirați???

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro