Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3660/3661
4-12-2021

Activitatea COS Târgoviște va fi preluată de polonezii de la Laminorul Danube. Ce se întâmplă cu angajații

Sindicatele care reprezintă salariații COS Târgoviște au fost notificate cu privire la faptul că din ultima săptămână a acestei luni, activitatea va fi preluat de noul patron – Laminorul Danube. Până la 1 martie urmează ca toate contractele de muncă, cu toate drepturile actuale ale salariaților,  să fie cesionate de la COS Târgoviște SA către Laminorul Danube.

Societatea LAMINORUL DANUBE METTALURGICALL ENTERPRISE SRL, care își deschide la Târgoviște un punct de lucru, va prelua efectiv activitatea combinatului începând cu ultima săptămână a lunii februarie 2020. Astfel, cesiunea contractelor individuale de muncă a tuturor salariaților de la cedentul COS TÂRGOVIȘTE SA către cesionarul LAMINORUL DANUBE METTALURGICALL ENTERPRISE SRL  apreciem că va interveni în perioada20.02.20202020- 01.03.2020.

Motivul pentru care se produce acest transfer colectiv este preluarea  de către LAMINORUL DANUBE METTALURGICALL ENTERPRISE SRL,  a întregii activități a fabricii în vederea continuării activității de elaborare oțel și fabricare produse metalurgice, cu asigurarea capitalului de lucru necesar.

Transferul în cauză va avea următoarele consecințe asupra salariaților :

– drepturile salariaților ce izvorăsc din contractele individuale de muncă vor fi  transferate cesionarului în integralitate

– salariații transferați vor beneficia în continuare de drepturile salariaților prevăzute de contractul Colectiv de Muncă valabil la nivelul angajatorului cesionar pe întreaga durată de valabilitate a acestuia.

– condițiile de muncă se vor îmbunătăți pe măsura realizării de investiții, iar în privința încadrării locurilor de muncă în condiții deosebite și speciale, avizele emise vor fi transferate la noul angajator.

Pentru clarificarea oricăror aspecte legate de acest transfer va solicitam sa va adresați în scris  conducerii societății în termen de 5 zile de la primirea prezentei notifică” se arată în adresă. (facsimil, sursa facebook infocos.)

Conform profit.ro, Laminorul Danube a făcut o ofertă în valoare de 38,3 milioane euro pentru achiziția în bloc a activelor operaționale ale COS Târgoviște, aflat în insolvență Planul a fost aprobat de creditori confirmat de judecătorul sindic în decembrie 2019. Laminorul Danube Metallurgical Enterprise este o societate controlată de Sunningwell International Polska (90%) și West Trade SA (10%). Administratorul Laminorul Danube este, tot conform profit.ro, un polonez cu puternice legături în China.

…………………………….

CITEȘTE ȘI: Avertizare COD GALBEN – rafale de vânt de peste 90km/h în zona montană

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media