Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

Sfaturi Despre Alegerea și Utilizarea Capetelor de Freze Pentru Unghii

Pentru a profesa cu succes în domeniul frumuseții, mai exact în cel care are legătură cu manichiura și nail art este nevoie să ai la îndemână toate instrumentele necesare. De când unghiile cu gel au devenit atât de populare și trusele manichiuristelor au început să conțină noi și noi ustensile și materiale inovatoare care să le ușureze munca și să le ajute să obțină rezultate uluitoare.

Unele dintre cele mai importante elemente din trusele manichiuristelor sunt capetele de freză pentru unghii sau biturile de îndepărtare a materialelor sintetice de pe unghie.

Pentru a fi dotată exact cu ustensilele necesare este important ca orice manichiuristă să știe cum trebuie să aleagă capete și bituri de freze pentru unghii, cum sunt acestea clasificate, materialele din care sunt confecționate și cum se utilizează fiecare în funcție de context.

Înainte de orice, trebuie precizat faptul că freza este o ustensilă care trebuie utilizată cu maximă atenție și tocmai de aceea se recomandă ca aceasta să fie mânuită de o persoană care a trecut printr-un curs de specialitate și doar în saloanele profesionale de manichiură. Utilizarea defectuoasă a frezei pentru unghii poate avea consecințe grave. Dacă unghia este afectată de folosirea incorectă a frezei, aceasta va crește deformat.

 

Capetele de freză în funcție de material

În funcție de material, capetele de freză care se utilizează pentru a îndepărta materialul sintetic sunt confecționate din titan, carbid sau ceramică.

Capetele de freză din carbid sunt printre cele mai populare, fiind în același timp printre cele mai calitative. Capetele de carbid sunt rezistente și eficiente pentru a pili unghiile tehnice. Lamele sunt dispuse pe suprafața de lucru a capetelor de freză din carbid, pentru tăierea în bucățele mici a materialului pilit, însă în același timp lasă o suprafață netedă.

Capetele de freză din titan nu sunt cu mult diferite de cele din carbid. Eficiența lor este la fel de bună, doar că cele din titan se dovedesc a fi și mai rezistente în timp.

Capetele de freză din ceramică au marele avantaj de a nu se încălzi la fel de repede precum capetele de freză din titan sau capetele de freza din carbid. Este foarte important de precizat că în privința capetelor de freză din ceramică, calitatea și rezistența acestora este influențată de materialul de sterilizare și dezinfectare.

 

Nivelul de abrazivitate: cum alegi capetele de freză potrivite

Capetele de freză au nivele diferite de abrazivitate. Acesta este sugerat de culoarea pe care o vei vedea imprimată pe tija capetelor de freză.

 

  • Capetele de freză de culoare galbenă sunt capetele foarte fine. Acestea se folosesc pentru șlefuirea finală a suprafeței unghiei tehnice.
  • Capetele de freză care au imprimată culoarea roșie sunt fine și se folosesc pentru îndepărtarea ojei semipermanente și finisarea materialului de lângă cuticule.
  • Capetele de freză care au imprimată culoarea mov nu sunt atât de populare, fiind destul de rar utilizate. Aceste capete au o dispunere diferită a lamelor și se încadrează între capetele roșii și cele albastre.
  • Capetele de freză de culoare albastră au o duritate medie și sunt folosite pentru a îndepărta gelul sau chiar baza rubber de către manichiuristele experimentate.
  • Capetele de freză de culoare verde sunt folosite pentru îndepărtarea materialului precum acril sau gel.
  • Capetele de freză de culoare neagră sunt extrem de dure și se folosesc la îndepărtarea materialului dur precum este acrilul.
Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media