TVA scade la 9%, dar Compania de Apă vrea să crească factura la apă şi canal! Vezi cu cât

Veşti proaste pentru dâmboviţeni în 2016. Factura la apă şi canal ar putea creşte chiar dacă, de la 1 ianuarie, TVA s-a redus pentru acest serviciu de la 24 la 9 procente. În ultima şedinţă a Asiciaţie de Dezvoltare Comunitară ADI Apă, Compania de Apă prin noua conducere reprezentată de administratorul public al judeţului, Alexandru Oprea, a solicitat primarilor un aviz pentru majorarea tarifului la apă cu 14%, adică procentul cu care Guvernul Ponta luase hotărârea să scadă preţul serviciului. Primarii au aprobat solicitarea, iar în plus au spus “da” şi la propunerea conducerii Companiei e a majora cota la canalizare de la 80% la 85 pentru comune şi 90 pentru oraşe. Presa nu a fost invitată la această şedinţă.

Majorarea cotei pentru canalizare şi anularea scăderii TVA prin creşterea preţului apei vor genera automat facturi mai mari în 2016 pentru abonaţii care plătesc servicii cumulate de apă şi canal. Cei care au numai apă potabilă de la Compania de Apă nu vor plăti la fel  ca anul trecut, fiind anulat impactul scăderii TVA la 9%.

În Dâmboviţa, preţul apei este unul din cele mai ridicate din ţară: 3,46 lei (plus TVA) – apă şi 3, 59 lei  (plus TVA) – canalizare.

Cu acordul primarilor în buzunar, Compania de apă va înainta Autorităţii Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – A.N.R.S.C. propunerea de majorare a preţului apei şi a cotei de canalizare. Dacă A.N.R.S.C. va da aviz pozitiv, dâmboviţenii vor plăti facturi mai mari pentru un serviciu pe care Guvernul l-a primis mai ieftin.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 8 ganduri despre “TVA scade la 9%, dar Compania de Apă vrea să crească factura la apă şi canal! Vezi cu cât

 • 12 ianuarie 2016 at 8:31
  Permalink

  Cati DIRECTORI functioneaza la compania de apa ? 8 ,9 ? Calitatea apei in Targoviste lasa de dorit insa probabil or fi de vina primele de succes la sfarsit de an sau probabil nepotismul . Ce lupta au avut cu primarii sa preia in administrare apa potabila de la primarii.Tupeu porcesc !

  Reply
 • 5 ianuarie 2016 at 16:24
  Permalink

  Bahaie birourile de la compania de apa de sotii ,cumnate, verisoare aduse politic si cu salarii de mii de lei….acolo in afara de director , contabil si cateva casiere nu are ce cauta nimeni si sa vazi atunci profit…dar nu mai apucam noi ziua aia …

  Reply
 • 5 ianuarie 2016 at 14:12
  Permalink

  era previzibila aceasta manevra cata vreme este notorie incompetenta administrativa a celor care s-au tot plimbat,politic,prin conducerea Companiei,cu referire la derularea lucrarilor de investiti finantate de UE ,astfel incat intarzierile se vor face plati de catre targovisteni,fiind prea mandri sa acceptam banii europeni;sa traiasca draga conducere de partid si de stat care-si promoveaza clientela in posturile care necesita moralitate,nu coruptie.suntem curiosi si cum s-a motivat cresterea tarifului pentru care ‘catindatul’ la viitoarea functie de primar si-ar fi dat binecuvantarea,in numele celor care-i platesc salariul,prin impozite si taxe.tuturor ‘binevoitorilor’ care jefuiesc aceasta urbe le dorim sa-i ‘boboteze’ DNA-ul .

  Reply
 • 5 ianuarie 2016 at 5:22
  Permalink

  să înțeleg că după scandalul sfîrșitului de an lupul și-a schimbat doar părul?
  deși nu e prost cine cere, ci acel care … votează! 🙁
  “Țineți minte cinci cuvinte:
  Îi mai rău ca înainte
  Iar dacă n-aveți curele
  Cumpărați-vă bretele
  Să vă spânzurați cu ele
  Că vin vremuri și mai grele!!!”,
  …spune Moș Petru 😉

  Reply
 • 4 ianuarie 2016 at 22:41
  Permalink

  hoți de primari nu le mai ai ajung banii sper sa intre dna ul și la iei prin birouri sa i gâdile puțin ca nu se mai ai poate javrele de la compania de apa după ce ca ne mai baga și prin spital mai scumpesc și apa trebuie făcute sesizări și la optimizarea sa vedem de ce vor sa mărească prețul apei pe ce motivcred ca în curând ce i de la tara vor curata fântânile și le vor folosi din nou

  Reply
 • 4 ianuarie 2016 at 19:08
  Permalink

  Dar ce bagă băi frate ăștia pe țeavă de este așa scumpă ?!… apă minerală adusă din Harghita ?!…

  Reply
 • 4 ianuarie 2016 at 17:28
  Permalink

  Ar fi o mare nesimtire din partea lor.Trebuie iesit in strada din nou.Nu au inteles nimic de la ultimele proteste

  Reply
 • 4 ianuarie 2016 at 16:55
  Permalink

  Oare cum este posibil ca apa , sa fie mai scumpa decat in sahara unde nu au izvoare de apa nu au rauri si o extrage de la 5-600 m.Oare cei care scumpesc apa in asa hal , nu le este frica de nimeni nici macar de Dumnezeu ??? Deci noi cu izvoare de apa rauri , sunt in stare sa isi bata joc de popor in asemenea hal . Peste cativa ani vor da socoteala pt aceste scumpiri si in ce buzunare se duc atatia bani .

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro