TÂRGOVIȘTE: FEDR va finanța parcul de la Gară. Ar trebui să fie gata în 2 ani

Distribuie:
Fondul European de Dezvoltare Regională finanțează reconversia funcțională a unui teren neutilizat din zona Unității Militare de la Gara Târgoviște pentru transformarea lui într-un parc. Contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Amenajare parc public de agrement și loisir UM Gară” a fost semnat ieri, la primăria Târgoviște.

Valoarea totală a investiției este de 7.080.721,49 lei, din care: valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR – 6.018.613,26 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național – 920.493,80 lei, iar valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului – 141.614,43 lei, cu o durată de implementare  de 23 de  luni și durata de execuție  de 12 luni.

Investiția presupune reconversia funcțională a unui teren  în suprafață de 16.481mp.

Conform proiectului: “Noul spatiul verde va avea zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta arbori si arbusti din specii rasinoase si foioase, si se vor amenaja zone cu flori. Spatiul verde reprezinta 90% din suprafata
parcului si este amenajat inclusiv cu scoarta de copac si bolovani decorativi. Se va prevedea cu sistem automat de irigatii.
Locul de joaca va avea suprafata din cauciuc antitrauma si echipamente de joaca diverse pentru a se adresa copiilor de 1-10 ani. Obiectivul va avea urmatoarele echipamente de joaca: Leagan copii mari, Leagan copii mici,  Balansoar pe arc, Jucarie pe arc catel, Casuta de joaca, Ansamblu de joaca cu tobogan si platforme catarat, Balansoar, Balansoar tip arc,  Piramida Zona de fitness va fi in imediata apropiere a locului de joaca. Echipamentele de fitness se vor monta direct in spatiul verde, iar in jurul lor se va pune scoarta de copac.

Cladirea va fi multifunctionala, si va adaposti: biblioteca, toalete publice si birouri administrative. Scena este lipita de cladire si va fi extensibila. Peretele cladirii va deveni astfel un perete de proiectie pentru diferite jocuri pe scena.
Scena este din lemn, si are suprafata de 33.20mp. In cazul unor evenimente cu un numar mai mare de artisti, scena se poate extinde cu inca aproximativ 17mp, devenind de 50-51mp.

Iluminatul ambiental se va face cu stalpi de iluminat cu corpuri LED, iar iluminatul decorativ se va face cu bolarzi decorativi si cu proiectoare. Stalpii de iluminat vor avea inaltimea de 4m.
In parc vor fi cismele cu apa si toalete racordabile la reteaua de energie electrica.
De asemenea se vor amplasa banci, cosuri de gunoi, rasteluri pentru biciclete si o statie de biciclete. Tot in spatiul verde se va amenaja si un traseu pentru biciclete tip mountainbike, cu suprafata din pamant si iarba.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro