Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

TÂRGOVIȘTE: Consiliul Local a câștigat procesul cu Avram Iancu! Păunescu rămâne în for

Curtea de Apel Ploiești a admis recursul Consiliului Local Municipal Târgoviște în procesul cu Avram Iancu, fost consilier local care și-a pierdut calitatea de membru de partid și pe cea de reprezentare în CLM.

Solutia pe scurt a instanței: Admite recursul. Casează în parte sentinţa recurată în sensul că admite excepţia inadmisibilităţii şi respinge acţiunea ca inadmisibilă. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei, privind respingerea excepţiei lipsei de interes şi a capătului de cerere având ca obiect acordarea de daune morale. Înlătură obligaţia recurentului – pârât de plata a cheltuielilor de judecată la fond. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.

Pe 15 octombrie, Tribunalul Dâmbovița admisese în parte cererea lui Avram Iancu care a cerut să-i fie recunoscut dreptul de a fi validat în CLM. Instanța a anulat H.C.L. nr. 159/29.05.2014 şi a obligat pârâtul Consiliul Local Târgovişte să emisă hotărârea de validare a mandatului lui Avram Iancu. Nu a admis însă cererea de despăgubire, pe care acesta o formulase față de 11 consilier locai cărora le cerea daune de 2,2 miliarde lei vechi. Decizia tribunalului nu era definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Ploiești. Teoretic, Avram ar fi ocupat locul lui Andrei Păunescu, fost consilier PPDD, actualmente PSD.

Ulterior în luna decembrie, cu 10 voturi pentru și 8 abțineri, Consilul Local a refuzat să înainteze recurs la decizia tribunalului Dâmbovița. liberalii au fost cei care au decis soarta votului. Tot în luna decembrie, hotărârea  a revenit în CLM și a trecut de votul aleșilor, iar consilului local a înaintat recursul pe care l-a câștigat chiar astăzi.

Avram Iancu a fost ales consilier local în alegerile din 2012,  din partea PPDD. La vremea respectivă era președintele organizației municipale. Ulterior a fost exclus din PPDD și și-a pierdut locul din consiliu, dar a atacat decizia atât în instanță, cât și la forurile interne ale partidului, ambele dându-i dreptate și obligând PPDD, dar și Consiliul Local, la repunerea sa în drepturi. PPDD a făcut-o, Avram Iancu revenind la conducerea PPDD Târgoviște, de unde a plecat din nou declarându-se independent odată cu ordonanța migrației.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media