Primarul Pucioasei are două soluții în problema apei, în condițiile în care barajul colcăie de bacterii

Administrația locală a stațiunii Pucioasa este decisă să rezolve rapid problema furnizării apei în oraș și alte cinci comune limitrofe, în condițiile în care este clar pentru toată lumea că barajul nu mai este o opțiune viabilă. Apa barajului, care este colmatat de ani buni, are încărcături microbiologice peste limitele admise, în anumite momente fiind nevoie de o tratare în exces în stația Companiei furnizoare, pentru că la populație să nu ajungă apă infestată.

Chiar în luna septembrie, Administrația Bazinală Apă Buzău – Ialomița, a anunțat că  apa brută prelevată din sursa de suprafață – barajul de acumulare Pucioasa are depășiri ale parametrilor bacteriologici. În luna ianuarie, furnizarea apei în Pucioasa și alte cinci localități, a fost sistată mai bine de o lună de zile, după ce în apa barajului a fost depistat bactria Clostridium, provenită din fecale.

Constantin Ana, primar Pucioasa – Situația nu mai poate continua în acest mod, cu acest pericol iminent. Voi avea o întâlnire cu factorii decidenți, dar în opinia mea sunt două variante de rezolvare a situației. Una ar fi alocarea banilor pentru finalizarea porțiunii de conductă pentru aducțiunea din munte, iar altă construirea unei aducțiuni care să acolească barajul, pe care o poate face Primăria Pucioasa și celelalte comune, fiind în joc interesul major al locuitorilor. Trebuie să vedem care este varianta acceptată, dar soluția trebuie găsită rapid.

Până la rezolvarea situației Compania de Apă a anunțat printr-un comunicat că a  instituit un plan de măsuri prin care a dublat frecvența zilnică a monitorizării parametrilor microbiologici și a intensificat frecvența de spălare zilnică a filtrelor din Stația de Tratare Puciosa. Compania de Apă, cât și DSP Dâmbovița precizează că în urma procesului de tratare, apa care ajunge la populație este potabilă.


 

VEZI ȘI: Cazul infestării apei de la Pucioasa a ajuns pe masa DNA! Au fost descoperite plăți fictive

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

: 2 ganduri despre “Primarul Pucioasei are două soluții în problema apei, în condițiile în care barajul colcăie de bacterii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca