Primarul Pucioasei are două soluții în problema apei, în condițiile în care barajul colcăie de bacterii

Administrația locală a stațiunii Pucioasa este decisă să rezolve rapid problema furnizării apei în oraș și alte cinci comune limitrofe, în condițiile în care este clar pentru toată lumea că barajul nu mai este o opțiune viabilă. Apa barajului, care este colmatat de ani buni, are încărcături microbiologice peste limitele admise, în anumite momente fiind nevoie de o tratare în exces în stația Companiei furnizoare, pentru că la populație să nu ajungă apă infestată.

Chiar în luna septembrie, Administrația Bazinală Apă Buzău – Ialomița, a anunțat că  apa brută prelevată din sursa de suprafață – barajul de acumulare Pucioasa are depășiri ale parametrilor bacteriologici. În luna ianuarie, furnizarea apei în Pucioasa și alte cinci localități, a fost sistată mai bine de o lună de zile, după ce în apa barajului a fost depistat bactria Clostridium, provenită din fecale.

Constantin Ana, primar Pucioasa – Situația nu mai poate continua în acest mod, cu acest pericol iminent. Voi avea o întâlnire cu factorii decidenți, dar în opinia mea sunt două variante de rezolvare a situației. Una ar fi alocarea banilor pentru finalizarea porțiunii de conductă pentru aducțiunea din munte, iar altă construirea unei aducțiuni care să acolească barajul, pe care o poate face Primăria Pucioasa și celelalte comune, fiind în joc interesul major al locuitorilor. Trebuie să vedem care este varianta acceptată, dar soluția trebuie găsită rapid.

Până la rezolvarea situației Compania de Apă a anunțat printr-un comunicat că a  instituit un plan de măsuri prin care a dublat frecvența zilnică a monitorizării parametrilor microbiologici și a intensificat frecvența de spălare zilnică a filtrelor din Stația de Tratare Puciosa. Compania de Apă, cât și DSP Dâmbovița precizează că în urma procesului de tratare, apa care ajunge la populație este potabilă.

 

VEZI ȘI: Cazul infestării apei de la Pucioasa a ajuns pe masa DNA! Au fost descoperite plăți fictive

 


Valeriana heidelbergcement
Paleologu
Iohanis

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 2 ganduri despre “Primarul Pucioasei are două soluții în problema apei, în condițiile în care barajul colcăie de bacterii

  • 19 octombrie 2016 at 19:49
    Permalink

    Ca si vorba cu “cei patru evanghelisti erau trei – Luca si Matei” – cele doua solutii sunt una – conducta de aductiune din munte pana la gospodaria de apa a orasului.Asa am inteles eu.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro