PREMIERĂ: Conform propunerii PSD, Târgoviștea va avea trei viceprimari!

     Joi, 19 februarie, convocat în ședință extraordinară la convocarea consilierilor PSD, CLM Târgoviște ar putea aproba o situație în premieră la nivelul municipiului, similară cu un singur caz în țară, cel al municipiului Bacău. Practic, social democrații vor să îl elibereze pe Ciprian Prisăcaru din funcția de viceprimar al municipiului. Dacă va întruni numărul necesar de 11 voturi, schimbarea sa va genera un val de alte modificări: Cristian Stan, actual viceprimar al municipiului va prelua atribuțiile de primar interimar. Apoi un alt consilier, va fi numit în funcția de viceprimar, vacantată prin eliminarea lui Prisăcaru, acesta fiind al doilea viceprimar. Ulterior, un consilier va prelua atribuțiile de viceprimar, ale lui Cristian Stan, devenit între timp viceprimar cu atribuții de primar. Acest consilier va fi practic al treilea vice! Super sau ce?

      Totuși, într-o discuție cu liderul grupului PSD, Cristian Stan, acesta a spus că personal nu agreează această formulă, în ciuda existenței sale pe ordinea de zi a ședinței. Surse politice au precizat că presiunea vine tocmai din o anumită parte a  PSD, în eventualitatea alegerii lui Bozieru pe funcția  a doua de viceprimar, lucru necesar pentru asigurarea celor 11 voturi, iar că acel consilier care va deveni cel de-al treilea vice ar urma să fie un social democrat care a mai fost în executivul primăriei. Adică PNL e scos complet din joc.

     Se pare că social democrații, aceia care doresc această formulă, s-au luat după city managerul Gabriel Cioacă care atrăgea în vara anului trecut atenția că la Târgoviște un post de vice e liber, conform Legii 215. „Eu le spun să se uite atent pe 215 și să vadă că la Târgoviște e un loc de viceprimar liber. Așa ca idee pentru că nu i strică nimănui să mai pună mâna pe carte din când în când. Restul e cancan!” (18 iulie 2014).

Iată articolul din Legea 215 la care face referire

Capitolul III

Art. 82. – (1) În caz de vacanţă a funcţiei de primar, precum şi în caz de suspendare din funcţie a acestuia atribuţiile ce îi sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, după caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local cu votul secret al majorităţii consilierilor în funcţie.

(2) În situaţia prevăzută la alin. (1) consiliul local poate delega prin hotărâre, din rândul membrilor săi, un consilier care va îndeplini temporar atribuţiile viceprimarului.

viceprimarifoto: politica-broastei.ro

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro