Prefectura Dâmbovița: Bugetul municipiului este prejudiciat cu 4 miliarde, care trebuie recuperate

Sentința în urma căreia primarul Târgoviștei Gabriel Boriga a primit o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare, stabilește valoarea prejudiciului faptei la 382.812 lei. Acest prejudiciu trebuie recuperat de consiliul local municipal, care până la acest moment a refuzat să se constituie parte civilă într-un proces de recuperare. Subprefectul județului Antonel Jîjîie a precizat astăzi ca va notifica viceprimarii municipiului și consilierii locali asupra imperativității recuperării banilor.

“Prin infracțiunile comise, bugetului i s-a creat o pagubă de 4 miliarde de lei vechi. Domnul Boriga ar trebui să informeze târgoviștenii că paguba aceasta ar trebui acoperită. Ori pasivitatea sau  refuzul de a introduce o acțiune în justiție pe recuperarea pagubei va atrage răspunderea penală a viceprimarilor sau a celor 21 de consilieri. Noi, astăzi, o să-i notificăm în scris că paguba trebuie recuperată de la cei care au comis infracțiunea, respectiv cei trei. Pentru că de o lună nu s-a întâmplat nimic al primăria Târgoviște, iar târgoviștenii probabil că nu știu că municipiul este păgubit cu 4 miliarde.  Consiliul local în ultimii 2 ani a refuzat să se constituie parte civilă, dar la momentul acesta când paguba este stabilită prin sentință legală trebuie făcută o acțiune pe cale legală și recuperat de la cei trei care au comis infracțiunea.” (nr. Gabriel Boriga, Simion Gheorghe și Olaru Mihai). a spus Jîjîie.

Despre acest prejudiciu vorbea în urmă cu trei ani și fostul senator PSD, actual președinte al PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. Între timp, pentru liderul PSD acesta nu mai este un subiect de actualitate, deși are viceprimar și majoritate cu PDL, în consiliul local Târgoviște.

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”N-uJZ8QrcMo”]

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 3 ganduri despre “Prefectura Dâmbovița: Bugetul municipiului este prejudiciat cu 4 miliarde, care trebuie recuperate

 • 24 iunie 2014 at 21:51
  Permalink

  Domnu Stan Daniel – “infractoru” ar putea fi sprijinit de organizatia PSD ( asa zicea sefu Tutuianu la un moment dat ) sa candideze din nou la postu de primar si domnul Antonescu vicele PDL a zis ca Boriga i-ar bate pe toti candidatii PSD- ului la un loc. Nasol , cred ca PSD -ul are prea multi candidati la postul de primar, Apropo nu vreti sa-l luati si pe domnul Grozavu ca sa” traiasca USL -ul ” vorba domnului Ponta ..
  Dar apropo de pagube, de cei 2100000 lei (adica 21 de miliarde vechi) cheltuiti de firma domnului actual deputat PSD Ionut Savoiu in 2006, 2007 fara sa se finalizeze cu o documentatie PUG aprobata, nu se sinchiseste nimeni. Eu am solicitat in scris sa vedenmsi noi consilierii contractul si caietul de sarcini ca sa intelegem de ce s-au cheltuiti atati ban degeaba , dar vorba aceea – cainii latra ,caravana trece.Nu am primit nici un raspuns. iar cel care zicese “stie tot”domnul director Balasa este in continuare director la investitii. Halal!! Iar pentru maltrapazlacurile din primarie ar trebui sa raspunda consilierii, de cand domnule Jijie!!!???

  Reply
 • 23 iunie 2014 at 23:04
  Permalink

  Acum Targovistea arata ca dupa bombardament, si daca mi s-au furat bani din buzunare mie si targovistenilor, acesti infractori trebuie sa dea banii inapoi.A propo , unde a inflorit orasul sa stim si noi astia mai nedocumentati.

  Reply
 • 23 iunie 2014 at 16:25
  Permalink

  Pe bune???dar de-a lungul anilor cand din banii primariei cetatenii nu beneficiau nici de o banca amarata in parc???aia unde sunt??in buzunarele cui??cand ani de zile Targovistea a aratat ca dupa razboi???acum ca a inflorit iar nu e bine?bine ca vedeti paiul din ochiul altora.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro