Începe şi reabilitarea Şcolii Coresi din Târgovişte, cu fonduri accesate de la UE

Astăzi, primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a semnat contractul de începere a lucrărilor de modernizare a Şcolii Coresi din Târgovişte (nr. 5).

„Este o zi mare pentru mine, pentru că mi-am îndeplinit un vis şi o promisiune. Am avut doi ani grei. În afară de latura obiectivă, a fost şi cea subiectivă – am fost elevul şcolii şi am vrut mai mult decât orice ca acest proiect să reuşească”, a declarat Gabriel Boriga, cu prilejul evenimentului. Edilul a amintit succint problemele pe care le-a întâmpinat în ultimii doi ani în ceea ce priveşte demararea efectivă a modernizării şcolii, făcând referire la licitaţii anulate şi la procese interminabile la Consiliul Naţional de Soluţionare al Contestaţiilor sau la Curtea de Apel Ploieşti.

„Am reuşit, în ciuda tuturor opreliştilor, ca astăzi semnăm ordinul de începere al lucrărilor. Este un proiect extrem de important. După naşterea şcolii, acum urmează maturizarea”, a subliniat Boriga. Revenind la proiectul în sine, acesta presupune consolidarea, reabilitarea, extinderea şi modernizarea Şcolii Coresi. Şase mari obiective sunt vizate: reabilitarea şi modernizarea clădirii şcolii – suprafaţa utilă reabilitată şi modernizată, totalizând aproape 2500 de mp, extinderea clădirii şcolii  cu o suprafaţă utilă nou construită de aproape 800 de metri pătraţi, care va avea acelaşi regim de înălţime ca şi corpul existent al clădirii şcolii şi va fi legată funcţional şi structural de aceasta. Aici  se vor amenaja sălile – la parter, cancelaria, secretariat, sală metodică, oficiu, grupuri sanitare, sală multifuncţională, hol acces şi casa scării, iar la etaj două săli de clasă, sală de activităţi extracurriculare, cabinet conferenţiar şi biroul directorului. Al treilea obiectiv – reabilitarea şi modernizarea sălii de sport existente – suprafaţa totală modernizată este de 700 de metri pătraţi. Aici se va schimba tot. De asemenea, sala de sport se va extinde cu o suprafaţă nou construită de 117 metri. Se va reabilita terenul de sport, vor fi montate suprafaţă sintetică, nocturnă, tribune. Se vor dota şcoala, sala de sport, terenul de sport cu echipamente didactice, mobilier şi echipamente IT necesare procesului de învăţământ.

„ Totul va fi nou. Nu va mai fi un centimetru pătrat la fel. Toate lucrările se vor face cu materiale de ultimă generaţie. În următorii 20 de ani şcoala va avea nevoie doar de mici lucruri Aveţi promisiunea mea că, pe 15 septembrie se va veni în şcoală nouă ”, a subliniat edilul municipiului Târgovişte.

Valoarea contractului este de puţin peste 2 milioane de euro. Din valoarea acestui proiect, contribuţia municipalităţii este de doar 2%, restul sunt fonduri europene.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro