Şedinţa festivă de Zilele Cetăţii – un exemplu de eleganţă politică! Deci se poate

Normalitatea a coborât peste lumea politică dâmboviţeană, măcar pentru o zi, când, la invitaţia primarului municipiului Gabriel Boriga, la şedinţa festivă a Consiliului Local, desfăşurată în Sala Florentină a primăriei, au luat parte toţi consilierii, indiferent de partid, dar şi liderii lor. Invitaţia edilului a fost primul pas spre o scenă greu de imaginat cu câteva zile înainte. Următorii paşi au fost făcuţi de cei care au acceptat să participe la şedinţă, printre ei liderul PSD, Adrian Ţuţuianu, cel al PNL, Gabriel Grozavu, ba chiar şi preşedintele interimar al PPDD, Radu Popa. Cu toţii au lăsat certurile politice pentru căteva ore şi au stat la aceeaşi masă. Printre invitaţi s-a aflat şi preşedintele PDL Dâmboviţa, Florin Popescu, dar şi prefectul, Dragoş Emilian Rusu. Iată ce au urat oficialităţile Târgoviştei şi târgoviştenilor, de ziua municipiului:

 

Gabriel Boriga, primarul Municipiului Târgovişte:

„8 septembrie este Ziua Municipiului Târgovişte, este Sf. Maria, dar este şi un moment pe care toţi târgoviştenii îl trăiesc solemn, îl trăiesc cu pioşenie şi cu respect. Mă bucur pentru că astăzi, 8 septembrie 2012, măcar pentru o zi, sperăm că pentru mai multe, forţele politice, dar şi cele ale societăţii civile sunt alături pentru a respecta şi a omagia Târgoviştea şi pe târgovişteni. Târgoviştea este un oraş care, în afară de bine cunoscuta comparaţie de Florenţa Valahă are foarte multe lucruri de spus în prezent şi va trebui să aibă multe lucruri de spus în viitor. Avem o tradiţie şi o istorie care ne obligă să fim mai buni, să aspirăm la mai sus şi să fim mai puternici. Multe lucruri le putem realiza cu o singură condiţie: dacă vom fi uniţi, dacă vom înţelege că oraşul şi judeţul sunt mai presus de oricare valoare personală sau de grup. Dacă vom înţelege şi vom face toate eforturile pentru a ajunge mai sus, nimeni şi nimic nu ne poate opri. Bunul Dumnezeu ne-a dat ceea ce nimeni nu poate avea într-un judeţ şi într-un oraş – practic le avem pe toate – nu ne lipseşte nimic decât probabil un dram de înţelegere şi un dram de condescendenţă pentru interesele comune. Vă doresc să aveţi o zi frumoasă, o zi senină, liniştită, să fim buni. Adresez un sincer „La mulţi ani!” , cu sănătate şi cu fericire, tuturor târgoviştenilor!”

 

Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa :

„ Vreau să urez tuturor târgoviştenilor un călduros „La mulţi ani!”. Este sărbătoarea municipiului, sărbătoarea celor peste 70.000 de târgovişteni şi cred că avem datoria cu toţii să încercăm să facem cu adevărat o sărbătoare şi să sperăm că toată lumea o va petrece în cele mai bune condiţii. Vreau să sper că anul viitor vom fi tot împreună şi că vom avea o situaţie economică, socială şi politică mai bună şi vreau să sper că această sărbătoare va dăinui mulţi ani de  aici încolo şi că Târgoviştea va dăinui permanent şi în sufletele noastre, dar şi în istoria noastră românească. La mulţi ani tuturor târgoviştenilor, tuturor celor prezenţi şi felicitări celor ce au pregătit aceste zile de sărbătoare!”.

 

Rusu Emilian Dragoş- prefectul judeţului:

 „Târgoviştea, reşedinţă domnească şi capitală între anii 1396-1714, emană prin vestigiile sale arhitectonice şi istorice un aer medieval, fiind lăcaşul proprice de astăzi pentru continuarea unor proiecte culturale şi sociale, cu o puternică amprentă în inima locuitorilor. Târgoviştea a deţinut mai mult de trei secole statutul de cel mai bun centru economic, politico – militar, cultural, istoric al Ţării Româneşti. În aceste zile de sărbătoare, vă doresc tuturor să aveţi realizări minunate, o viaţă frumoasă şi La mulţi ani!”

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro