DÂMBOVIȚA: Mănăstirea Dealu în pericol de a rămâne izolată! – FOTO

Distribuie:

      demo_hot_news_manastirea dealu  Cea mai cunoscută mănăstire din județul Dâmbovița, reper național atât cultural, cât și laic, Mănăstirea Dealu este în pericol de  a rămâne izolată. Alunecarea de mare adâncime care afectează drumul de acces încă din anii 2000, s-a reactivat puternic. Drumul județean de acces către lăcașul de cult, 718 A,  a fost consolidat, prin apărări de mal, în două puncte în mandatul președintelui Gheorghe Ana, măsurile luate fiind unele imperative. Studiu realizat atunci arată că alunecarea de teren este una de  adâncime, iar consolidarea de atunci ar fi trebuit să fie doar o primă fază. Au trecut însă aproape 8 ani, iar CJD nu a mai intervenit, drumul fiind astăzi puternic afectat în aceeași zonă consolidată în trecut.

       Mănăstirea Dealu este cunoscută în întreaga țară ca locul de odihnă veșnică al voievodului Mihai Viteazul. În 1603, prin grija deosebită a clucerului Radu Buzescu, capul voievodului Mihai Viteazul (1592-1601) a fost înmormântat în partea dreaptă a pronaosului. Mănăstirea este vizitată anual de mii de pelerini.

drum manastirea dealu drum manastirea dealu1 drum manastirea dealu2 drum manastirea dealu3 drum manastirea dealu4 drum manastirea dealu5 drum manastirea dealu6

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro