CREVEDIA: Achizițiile publice lăsate pe mână consilierului personal al primarului

    Comuna Crevedia una din cele mai bogate ale județului, având în vedere societățile care desfășoară activități pe raza localității, nu și-a permis înființarea unui compartiment “achiziții publice” în cadrul organigramei instituţiei. Aşa s-a ajuns ca responsabilitatea achiziţiilor publice să fie dată de primarul PSD, fost PDL, Florin Teodorescu, consilierului său personal, tânărul Silviu Mitroi. Din fisa postului (elaborată şi semnată la o jumătate de an de la angajare – sic!) acestuia rezultă că acesta şi un fel de jurist al primăriei, care are obligaţia de a reprezenţa unitatea administrativă în instanţă, deşi la categoria studii necesare paleta de posibilităţi acceptată de angajator este largă: de la juridice, la administrative sau dacă nu se poate nici una din acestea se acceptă orice.

contract

contract 2

  Conform legii, în vederea atribuirii contractelor, autoritatea contractantă avea obligaţia de a înfiinţa un compartiment intern specializat în domeniul achiziţiilor publice, până la data de 1 ianuarie 2008. În cazurile speciale în care structura organizatorică a autorităţii nu permite înfiinţarea compartimentului, pot fi însărcinate persoane din cadrul autorităţii pentru îndeplinirea atribuţiilor compartimentului intern specializat. Nu cunoaştem motivul pentru care, la Crevedia, nu a fost înfiinţat un asemenea compartiment, bugetul localităţii permiţând slavă domnului înfiinţarea acestuia şi schimbarea organigramei localităţii.

      Cu toate acestea curios este faptul că, deşi nu a existat niciodată un compartiment de achiziţii, în actele primăriei, actualul consilier personal, figura ca şef compartiment achiziţii. Şi asta în 2011, când responsabil cu achiziţiile era viceprimarul Gheorghe Toader. Mitroi a elaborat în perioada 2011 – 2012 mai multe caiete de sarcini pentru diferite lucrări publice.

 mitroi sef achizitii    Interesant de aflat este şi de este în 2014, Crevedia a rămas cu un excedent bugetar de aproximativ 5 milioane de lei. Acum orice în localitate nu mai e nevoie de nimic, ori administraţia locală e în concediu prelungit!

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “CREVEDIA: Achizițiile publice lăsate pe mână consilierului personal al primarului

 • 12 februarie 2015 at 16:23
  Permalink

  Comuna bogata pe naiba! Poate primarul si angajatii sai,sunt bogati ca restul oamenilor sunt vai de capul lor! Nu sunt in stare sa faca un grotuar,esti nevoit ori sa mergi pe sosea,printre tiruri,ori sa mergi pe marginea ei,unde i tri in noroi pana la gat.Nu mai zic ca nu au facut un loc de jiaca,un parculet pentru copii,asa ca ei se joaca in strada printre masinile care trec in viteza…dar ce il intereseaza pe domnu’primar,atata timp cat el nu are de suferit.

  Reply
 • 9 februarie 2015 at 10:26
  Permalink

  La Crevedia ca peste tot unde-s PSD-isti! In campania pt prezidentiale primaria si-a schimbat de 2x culoarea! Ponta-Iohannis-Ponta!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro