CJD: Atribuire directă către firma vinovată de eșecul Centurii Târgoviște, pentru întreținerea unui drum județean

Distribuie:

Mulțumim  jurnalistului Gabriel Bengea pentru sprijinul acordat la documentarea acestui material

       Consiliul Județean Dâmbovița a încheiat contracte directe, în perioada 2013 – 2014, pentru 59 de lucrări vizând drumurile județene. Cele 59 nu sunt toate proiecte de asfaltare sau reabilitare. Mare parte sunt studii sau observații, montare de indicatoare rutiere sau marcaje pietonale.

     Proiectul cu cea mai mare valoare, atribuit direct, în iulie 2013, este “Lucrări de întreținere pe DJ 714 Glod-Sanatoriul Moroieni, Lungime=5 Km”  către celebra CAST SRL, din Băicoi, Prahova (poziția 10 în tabel).  Celebritatea acestei este totuși de tristă amintire. CAST este firma care a fost semnat în februarie 2009, proiectul “Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului de centură a municipiului Târgovişte”, finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR).Valoarea totală a proiectului era de 88,7 milioane lei.  Iniţial, partea de execuție ar fi trebuit finalizată în luna august 2012, dar, în același an, a fost reziliat contractul de execuție de lucrări încheiat cu CAST SRL, din cauza marilor întârzieri care puneau proiectul în pericol. Rezilierea a atras după sine și o corecție financiară de 25%. Adică CAST ne-a lăsat proiectul centurii la 30%, proiect despre care președintele CJD, Adrian Țuțuianu a tot repetat din cursul anului trecut că este compromis. De unde curioasă, încrederea acordată de președintele CJD CAST-ului, pentru o atribuire directă de întreținere  a unui drum extrem de important care asigură legătura cu zona montană.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! CE MAI E DE FĂCUT LA CENTURA TÂRGOVIŞTEI: UN POD NOU, 11 KM DE CANALIZARE, STAŢII DE EPURARE…

        În 2013,  procurori prahoveni au început cercetarea a 32 de societăţi comerciale şi 11 persoane fizice pentru infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani.  Aşa se face că procurorii au decis instituirea sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor imobile şi mobile, precum şi asupra sumelor de bani deţinute în conturile bancare a 33 de societăţi comerciale şi a 14 persoane fizice. Pe lista firmelor cu sechestru asigurator găsim: – SC Cast SRL din Băneşti, până la concurenţa sumei de 3.577.256 lei

       Bonus, în aprilie 2014, deputatul Vlad Cosma (PSD) și  preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma (PSD), au fost trimiși în judecată pentru trafic de influență, respectiv  de luare de mită şi abuz în serviciu. în rechizitoriul DNA se arată că șpaga era luată prin intermediul….CAST SRL c[reia i se decontau cu prioritate sumele datorate de Consiliul Județean Prahova și care “pentru lucrări executate, în schimbul plăţii – cu titlu de mită – de către reprezentantul SC Cast SRL Băneşti a unor sume de bani. Sumele de bani au fost disimulate în preţurile stabilite prin două contracte de vânzare – cumpărare a unor terenuri deţinute de inculpatul Cosma Mircea prin persoane interpuse”.

          Pentru cine nu-și aduce aminte, CAST SRL a fost și protejată PDL Dâmbovița în perioada 2008 – 2012, ceea ce dovedește că schimbarea până la capăt  s-a scurtcircuitat undeva.

         Și deși lista de atribuiri directe e lungă și foarte interesantă pe alocuri, am mai semnala acum doar faptul că CJD lucrează direct cu persoane fizice în ceea ce privește drumurile județene. De exemplu, PF PFA CONSTANTIN DOBRESCU din Răzvad a primit în octombrie 2013, un contract de 111.558  lei (peste un miliar de lei vechi) pentru “Servicii de evaluare a drumurilor judeene (44 drumuri) (poziția 15 în tabel)”‘ SIC!

          Și că în timp ce se înjura cu Volintiru, Adrian Țuțuianu îi acorda direct un contract unui dintre cei mai vocali adversări al fostului președinte PNL, din interiorul partidului , actualul consilier județean liberal Dragoș Paraschiv:  “Servicii de proiectare tehnică cu detalii de execuție la ” Imbrăcăminte bituminoasă ușoară pe Dj 702D Mogoșești- Geangoești – Dragomirești km 1+491- 9+000″, (poziția 24 în tabel) dat pe 16.07.2014 către  Paraschiv Dragș Florin Intreprindere Individuala, cu o valoare de 39.800 de lei. Două luni mai târziu Paraschiv devenea consilier județean având semnăturile liderilor din fostul USL: Adrian Țuțuianu și Ludovic Orban.  SIC!

CITEȘTE ȘI: ÎȚI RUPI MAȘINA ÎN GROPI ȘI CERI DESPĂGUBIRE DE LA CJD? ȚUȚUIANU TE RECLAMĂ LA POLIȚIE!

drumuri 1

drumuri 2
drumuri 4 drumuri 5 drumuri 6 drumuri 7

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 5 ganduri despre “CJD: Atribuire directă către firma vinovată de eșecul Centurii Târgoviște, pentru întreținerea unui drum județean

 • 10 februarie 2015 at 20:12
  Permalink

  Cel mai mare pericol pt judet este Tutuianu domnilor! Cine a auzit in afara de acolitii lui de aceste firme fantoma? Nici o lucrare nu se termina in judet, numai banii se duc !

  Reply
 • 10 februarie 2015 at 18:43
  Permalink

  f. bun acest articol, si de cercetat in continuare pentru ca tot asa stau lucrurile si in alte domenii , nu numai la capitolul drumuri!

  Reply
 • 10 februarie 2015 at 10:16
  Permalink

  Nu stiu daca e cartitza sau nu dar stiu ca a fost numit consilier judetean in conditiile in care era condamnat pentru conducere unui auto in stare avansata de ebrietate.
  Acest pericol public a fost numit consilier judetean si PREFECTURA nu a zis numic.

  Reply
 • 10 februarie 2015 at 9:51
  Permalink

  hopaaa. Asta-i cartitza din PNL? Pai si Orban atie? Ma indoiesc

  Reply
 • 10 februarie 2015 at 9:39
  Permalink

  Dragos Paraschiv (betivul), are mai multe lucrari atribuite de TUTUIANU.
  Ar trebui verificate firmele ce au avut contracte cu CJD si apoi au fost inchise.
  Paraschiv are mai multe lucrari atribuite direct de CJD pe diferite societati.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro