Şantier pe Valea Dâmboviţei! Se lucrează la apă, canalizare, gaze şi drum

Ieri în cadrul unei vizite de lucru în teren, preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu şi senatorul de colegiul Leonardo Badea  au inspectat stadiul lucrărilor la mai multe proiecte ce se derulează la acest moment în localităţile de pe Valea Dâmboviţei.

La Văleni de Dâmboviţa (foto1), localitatea flată la graniţa cu judeţul Dâmboviţa este în lucru asfaltarea drumului judeţean ce va scurta la jumătate distanţa dintre localităţile dâmboviţene de pe Vale şi capitala judeţului Argeş. “Drumul de legătură între Văleni Dâmboviţa şi Boteni Argeş este investiţia Consiliului Judeţean. Este vorba de 1,3 kilometri de drum, costurile sunt de 1,8 milioane lei, un pic cam mari, dar cu o motivaţie foarte exactă, se fac vreo 20 de podeţe pe traseu, până în centrul comunei Văleni şi sunt anumite zone în care facem şanţuri dalate pentru a putea colecta apele şi a menţine drumul în stare cât mai bună.”, a precizat preşedintele CJD. Lucrarea este executată de firma Consiliului Judeţean, SCLDP şi este programată să fie finalizată în două săptămâni.

La Malu cu Flori (foto 2) este în derulare un investiţie de la Fondul de Mediu pentru introducerea sistemului de canalizare pe o distanţă de 7 kilometri. Conducerea CJD a promis că va face demersuri către fondul amintit pentru a alocarea unor sume mai consistente în vederea finalizării investiţiei.

Vecinii de la Pucheni (foto 3) lucrează la o apărarea de mal şi la sistemul de alimentare cu apă început în 2006 şi realizat doar în proporţie de 30%. „Apărarea de mal este o lucrare de 2,9 milioane lei. Am început aici pentru că drumul era rupt, este drumul de legătură între Pucheni şi comuna Runcu, prin satul Brebu. (…) A doua lucrare pe care o avem aici este de alimentare cu apă. Am alocat bani pentru că este o situaţie dificilă, nu au apă, lucrările sunt începute de foarte mulţi ani”, a declarat Adrian Ţuţuianu. Recent pe ordonanţa 28, localitatea Pucheni a primit o alocare bugetară de 350 000 de lei, pentru alimentarea cu apă.

 Şantier este şi la Voineşti (foto 4), pe o extindere a reţelei de gaze naturale. Potrivit primarului Sandu Gabriel, fondurile sunt de la bugetul local şi se doreşte finalizarea până la sfârşitul acestei luni: „Este vorba despre o extindere pe gaze naturale pe o lungime de 3,9 kilometri, care face legătura între satul Voineşti şi satul Gemenea- Brătuleşti. Lucrarea a început acum o lună şi jumătate şi sper ca în două săptămâni să dăm drumul la gazele naturale. Investiţia este făcută cu fonduri de la bugetul local şi are o valoare de 520 mii lei”.

malu_canalizare

pucheni_mal

voinesti_canalizare


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro