Vlăduţ Andreescu, managerul „Europe Direct” Târgovişte, despre cum vor fi promovate alegerile europarlamentare din 2014

 

Anul viitor, românii vor îşi vor alege europarlamentarii, însă aceştia nu se prea înghesuie la urne, când e vorba de un asemenea scrutin, şi nici majoritatea europenilor. Centrul Europe Direct Târgovişte, ca de altfel toate centrele Europe Direct ale Comisiei Europene,  a demarat deja o campanie de informare în acest sens, iar Vlăduţ Andreescu (foto 2), managerul centrului ne spune cum va promova Europe Direct, în continuare, alegerile europarlamentare:
R:        – Cum va promova Centrul Europe Direct Târgovişte alegerile europarlamentare?
V.A.: -Centrele EUROPE DIRECT ale Comisiei Europene si, implicit, Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte, au ca scop comunicarea cu cetăţenii în vederea asigurării informării acestora cu privire la oricare dintre domeniile de activitate ale instituţiilor europene şi politicilor UE.  Astfel, întotdeauna, centrul nostru a mediatizat şi a adus la cunoştinţa publicului larg toate evenimentele importante din viaţa acestor instituţii, aşa cum ele au avut loc pe parcursul timpului şi cum ne-au influenţat viaţa de zi cu zi. Ca şi mijloace de promovare, folosim, în principal, comunicarea online, prin „social media”, site-ul centrului, buletine informative electronice lunare, organizarea de ore de informare europeană şi de evenimente dedicate diferitelor grupuri ţintă, in diverse locaţii publice; nu în ultimul rând asigurarea accesului direct la informaţii la sediul nostru, unde numărul persoanelor care ne vizitează a crescut an de an. Procedând astfel, vom promova şi alegerile europarlamentare din anul 2014, ca un eveniment de marcă, cu implicaţii şi consecinţe importante pentru viitorul Uniunii.
R:      –De ce sunt atât de importante aceste alegeri şi de ce trebuie cetăţenii să conştientizeze cât de important este rolul lor în aceste alegeri?
V.A.: Parlamentul European este unul din organismele Comunității Europene. Începând cu anul 1979 este ales direct, o dată la 5 ani, prin alegeri generale, libere și secrete. În perioada 19521976, membrii Parlamentului European erau numiți de către parlamentele statelor membre. Astazi, Parlamentul European este reprezentantul democratic al intereselor a peste 500 de milioane de locuitori ai Uniunii Europene din cele 28 de state membre. Deputații din Parlamentul European provin din circa 160 de partide politice diferite, în care aceștia sunt membri în țările lor de origine. Parlamentului European numără acum 766 de deputați fiind supranumit cameră a reprezentanților cetățenilor UE. Noi românii, prin votul nostru în calitate de cetăţeni europeni TREBUIE să ne desemnăm cei 32 de delegaţi care să ne reprezinte interesele la nivel european.
R:  –  Crezi că acţiunile centrului îi vor face pe dâmboviţeni măcar să se gândească de două ori înainte de a-şi exercita dreptul lor de a merge la vot şi a-i alege pe cei care să-i reprezinte în Parlamentul European?
V.A.:  -Încă de la înfiinţare, acţiunile Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte au atras atenţia persoanelor din toate categoriile de vârstă şi socioprofesionale. Numărul celor care au participat şi au interacţionat la activităţile centrului, împreună cu cei care ne-au acordat sprijinul (parteneri, voluntari), a crescut permanent, aspect rezultat din statisticile efectuate şi din feedback-urile primite. Şi de aceasăa dată, ne propunem, contând pe legăturile şi afinităţile create, să-i convingem pe dâmboviţeni (şi nu numai) de însemnătatea şi atribuţiile pe care Parlamentul European le are, astfel încât aceştia să  înţeleagă importanţa prezentării la vot ca o premisă în îndeplinirea dorinţelor fiecăruia dintre noi.
R:  –  Din ceea ce prezintă mass media în ultima vreme, cetăţenii români nu ştiu multe lucruri despre Uniunea Europeană, în general, despre organismele acesteia, în particular, dar şi despre drepturile lor ca cetăţeni europeni. Tu, ca manager Europe Direct, ce poţi spune despre aceste statistici, neoficiale, după ce ai mers cu voluntarii în aproape toate localităţile judeţului Dâmboviţa?
V.A.: Fiind vorba de niste statistici neoficiale, ele trebuie privite cu rezerve, cu atât mai mult cu cât, de principiu, orice statistică presupune şi o marjă de eroare. Aşa cum corect aţi sesizat, suntem înconjuraţi de un număr mare de voluntari care ne sprijină în acţiunile noastre de informare a publicului. Nu putem spune că în diferitele ocazii pe care le-am avut nu am sesizat sş o oarecare indiferenţă şi ignoranţă, aşa cum se întamplă în orice domeniu, justificată, de altfel, având în vedere că nu toţi oamenii sunt la fel. Tocmai din acest motiv, ne străduim prin diferite mijloace specifice să trezim atenţia cât mai multor persoane care, într-un impuls de moment, se gandesc (uneori chiar afirmă), „pe mine nu mă interesează”. Toate acestea nu reprezinta o noutate, ci sunt în concordanţă cu scopul pentru care există centrul de informare al Comisiei Europene în judeţul Dâmboviţa.
R:  – Contează ca cetăţenii să meargă şi să-şi exercite dreptul la vot, contează pe cine vor vota pentru viitorul României sau sunt importante ambele lucruri? Dacă optezi pentru a doua variantă, de unde vor ştii românii cine sunt candidaţii cu adevărat pregătiţi să-i reprezinte?
V.A.: Dacă intrebarea are caracter personal, în ceea ce mă priveşte ,consider că, de principiu, ambele aspecte sunt importante. Fiind vorba de un drept al fiecărui cetăţean european, depinde de cei care vor candida cum vor reuşi să atragă atenţia electoratului de partea lor, modul şi mijloacele prin care se va realiza aceasta, ţinand exclusiv de felul în care vor înţelege să îşi gestioneze campania electorală.
vladut
Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “Vlăduţ Andreescu, managerul „Europe Direct” Târgovişte, despre cum vor fi promovate alegerile europarlamentare din 2014

 • 27 februarie 2016 at 10:50
  Permalink

  Mai Vladutule, de ce te impaunezi cu ceva ce nu este adevarat? Modifica informatiile despre studiile tale de pe facebook. Ai terminat Colegiul de Biblioteconomie din Targoviste. CA NOI TOTI.

  Reply
 • 24 ianuarie 2014 at 17:53
  Permalink

  pertinente intrebarile. interesante, inteligente si convingatoare raspunsurile.
  mult succes in continuare domnule Vladut Andreescu!

  Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro