Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

Alegerile pentru Parlamentul European se apropie, tinerii se interesează

Pentru că a fi cetățean european înseamnă a fi informat, Uniunea Europeană, prin Centrele Europe Direct își propune să informeze cât mai corect posibil tinerii alegători, care de anul viitor vor deveni adulți și vor avea dreptul la vot. Și pentru a alege în cunoștință de cauză, cetățenii trebuie să devină activi.

Centrul Europe Direct Târgoviște folosește mijloace nonformale de informare a tinerilor voluntari. În acest sens, centrul european a lansat la Biblioteca Județeană ”Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița proiectul Cetățenii europeni își aleg în 2014 reprezentanții în mod responsabil!. Inițiativa este finanțată de Comisia Europeană și cofinanțată de Consiliul Județean Dâmbovița și are drept scop promovarea importanței implicării cetățenilor în viața comunității, pentru a crește numărul participanților la alegerile europarlamentare din 2014. Un prim grup țintă este constituit din tinerii care votează pentru prima dată cu ocazia euro-alegerilor din 2014, de aceea metodele utilizate sunt cele de educație nonformală: dezbateri, teatru forum, creații artistice etc.

Valoarea proiectului este de 3600 de euro, dintre care 3200 sunt fonduri europene și 400 sunt fonduri de la Consiliul Județean Dâmbovița.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media