(FOTO) Ionela Guzic, din Gorj, a câştigat trofeul primei ediţii a Festivalului Concurs Național “Ileana Sărăroiu”

Marele trofeu al primei ediţii a Festivalului Concurs Național Ileana Sărăroiu merge în Gorj. Trofeul a fost înmânat aseară, în cadrul unei seri deosebite, tinerei participante Ionela Guzic, în vârstă de 23 de ani, care i-a încântat pe membrii juriului şi pe spectatori cu Doina “Vorbeşte lumea de mine” şi cântecul “Cine-a lăsat dor pe lume”.
Premiul I a fost adjudecat de dâmboviţeanca Sofia Baicu, preniul II, de Liviu Olteanu, Dolj, iar premiul III de Florian Scheianu, din Olt. Au fost şi două premii speciale pe care le-au primit Ioana Oprea şi Elena Ghiţă, ambele din Dâmboviţa.
Menţiuni au obţinut Raluca Mălăiescu, din Dolj, Maria Vicol, din Suceava, şi Georgian Birceanu, din Argeş.
Seara premierii, găzduită tot de Amfiteatrul Liceului de Arte Bălaşa Doamna a fost una bine primită de public, care au aplaudat aproape tot timpul, atât la recitalul concurenţilor, care au interpretat din nou cântecele cu care au participat la festival, cât şi la recitalurile susţinute de Ansamblul Folcloric Flori Dâmbovițene, Elisabeta Turcu şi Maria Dragomiroriu, care a repetat pe tot parcursul serii, la fel ca şi la masa rotundă ce a avut loc înainte de festival, cât de importantă a fost în viaţa şi cariera ei naşa ei, Ileana Sărăroiu.
Elisabeta Turcu a interpretat, în premieră, un cântec scris de ea pentru a cinsti memoria celei care a fost marea artistă Ileana Sărăroiu.
Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţii dâmboviţene şi ai instituţiilor de cultură din judeţ: Gabriel Grozavu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Agnes Erich, directorul Bibliotecii Judeţene, Ovidiu Cîrstina, directorul Complexuului Muzeal Curtea Domnească, dar şi directorul Centrului Judeţean de Cultură, Ionuţ Lăscaie, care a mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestui festival şi le-a mai dat celor prezenţi o veste bună şi anume aceea că la începutul anul viitor va avea loc în judeţul nostru un alt festival aflat la debut: Festivalul Ion Dolănescu, un alt mare artist, născut pe meleagurile noastre.
În plus, s-a aflat alături de juriul, în primele rânduri, fosta realizatoare de emisiuni la Televiziunea Română, cea care a fost foarte apropiată de Ileana Sărăroriu şi care a fost gazda mesei rotunde despre viaţa şi cariera artistei, realizată ieri, înainte de cea de a doua seară de festival.
Ioana Bogdan a apreciat această primă ediţie a Festivalului Concurs Național Ileana Sărăroiu, iniţiat de profesoara Maria Tufeanu şi sprijinit cu toate forţele de Centrul Judeţean de Cultură, dar şi de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi foarte bine primit de toţi cei care au cunoscut-o şi iubit-o pe marea artistă dâmboviţeancă din Valea Voievozilor.
Realizatoarea Tv a apreciat şi concurenţii, dar şi Ansamblul Folcloric Flori Dâmboviţene, coordonat de Maria Tufeanu şi i-a sfăruit pe cei prezenţi să aibă grijă de toate aceste valori care ne definesc cultura şi valorile noastre, ca judeţ, ca regiune.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro