Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

Admitere la facultate numai pe baza notelor de la Bac

Veste nu prea bună pentru elevii care anul viitor susțin Bacalaureatul și doresc să se înscrie la o facultate. O ordonanță de Urgență privind modificarea legii educației naționale a fost adoptată ieri de către Minister, prin care s-a hotărât că pentru admiterea la facultate se vor elimina notele obținute în liceu în calcularea mediei de admitere și se vor lua în considerare doar notele de la Bacalaureat. Până acum fiecare facultate putea să decidă dacă va lua în considerare notele obținute în timpul liceului, însă de acum încolo un ordin al Ministerului Educației va interzice acest lucru. Motivul? Răspunsul îl dă ministrul delegat pentru învăţământ superior şi cercetare, Mihnea Costoiu, pentru că „bacalaureatul din acest an a fost fără cusur.”

Ordonanța de urgență mai clarifică și alte aspecte cum ar fi durata anului universitar pentru studenţii din anii terminali, astfel încât aceştia să beneficieze de toate drepturile, conform cu statutul lor, până la 30 septembrie,

De asemenea, se introduc modalităţi suplimentare de alocare a fondurilor către universităţi, în principal prin încurajarea cooperării universităţilor cu diferiţi actori, preponderent din mediul socio-economic: finanţarea universităţilor este completată prin încurajarea diferitelor institute de cercetare sau companii, publice sau private, să participe la proiecte cu caracter educaţional. De asemenea, se asigură cadrul legal ca specialişti din diverse domenii de activitate să ocupe funcţii didactice de predare, având statutul de cadru didactic asociat invitat.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media