USR: Guvernarea PSD – ALDE destabilizează sistemul ordine publică, siguranță națională și apărare

Comunicat de presă

Schimbarea legislației privind regimul pensiilor speciale anunțată de guvernul PSD – ALDE a creat haos în sistemul de ordine publică, apărare și siguranța națională.

Numai la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, de vineri până marți au depus cereri de pensionare peste 700 de polițiști în timp ce de la începutul anului au solicitat ieșirea la pensie cca. 3.200 de angajați. La aceștia se adaugă alte numeroase persoane cu funcții de conducere din cadrul structurilor de apărare sau de siguranță națională care au înaintat în aceste zile cereri de pensionare anticipată.

Exodul ofițerilor din Poliție, Apărare și Siguranță Națională prin pensionarea anticipată poate crea probleme nu numai bugetului de pensii dar și în funcționarea normală a acestor instituții.

Cererea de pensionare anticipată este o decizie personală care nu poate fi contestată legal. Nu despre legalitate e vorba aici, ci despre efectele nocive ale unor reglementări juridice care într-adevăr trebuie schimbate, dar nu haotic și intempestiv pentru că există riscul destabilizării unor instituții cheie pentru siguranța cetățeanului”, afirmă deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

USR susține eliminarea excepțiilor de la principiul contributivității din sistemul public de pensii. Acestea trebuie să fie limitate doar la cazuri excepționale și în virtutea unor merite deosebite. Însă, problema pensiilor speciale nu poate fi rezolvată printr-o ordonanță de urgență fără o dezbatere publică consistentă.

Uniunea Salvați România a avut o primă inițiativă în sensul modificării legislației privind pensiile speciale prin dezbatere parlamentară, fiind deja depus la Camera Deputaților un proiect de lege, prin care sunt eliminate pensiile speciale pentru parlamentari.

Încă o dată, USR cere celorlalte formațiuni politice să susțină adoptarea proiectului de lege prin care pensiile parlamentarilor nu mai sunt exceptate de la principiul contributivității și inițierea unei dezbateri ample cu argumente și date concludente pentru limitarea pensiilor speciale și a excepțiilor de la principiul contributivitatii.

Uniunea Salvaţi România


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro