TÂRGOVIŞTE: În sfârşit, au venit americanii! Sunt interesaţi de industria de apărare din judeţ

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemn, a ajuns în vizită ofciială şi în judeţul Dâmboviţa. Acesta a venit la invitaţia Ministrului Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu. Este prima vizită a Ambasadorului SUA în judeţul Dâmboviţa, de după Revoluţie. Într-o declaraţie scurtă de presă, reprezentantul Americii a spus că doreşte colaborare între cele două state, în principal, pentru dezvoltarea industriei de apărare. În acest moment, acest domeniu este în moarte clinică în Dâmboviţa.

Eu şi delegaţii Ambasadei Americii avem trei obiective, cu ocazia vizitei în judeţul Dâmboviţa. Unul este reprezentat de întâlnirea cu principalii investitori din judeţ şi cu conducătorii dâmboviţeni… Al doilea obiectiv este să aflăm mai multe despre istoria Târgoviştei, despre tradiţii, despre economie. Toţi interlocutorii noşti, domnul Ministru, domnul Preşedinte, domnul Primar, ne-au convins de potenţialul pe care îl are judeţul Dâmboviţa. Una dintre responsabilităţile mele va fi să cresc comerţul, schimburile de servicii dintre Statele Unite şi România. Să creştem investiţiile directe între ţările noastre. Voi fi foarte atent în următorele zile să văd care este potenţialul real al judeţului. Al treilea obiectiv este chiar vizitarea judeţului. Scopul a fost să vizităm şi câteva uzine din domeniul industriei de apărare. Este de un mare interes pentru Statele Unite. Dezvoltarea industriei de apărare generează şi dezvoltarea parteneriatului între companiile americane şi companiile române. ”, a declarat Ambasadorul SUA, Hans Klemn.

Hans Klemn şi Adrian Ţuţuianu la Muzeul de la fosta Unitate Militară de la Gară, unde au fost executaţi soţii Ceauşescu. Foto: Facebook Adrian Ţuţuianu

Reprezentantul Statelor Unite s-a arătat încântat de primirea de care a avut parte în judeţul Dâmboviţa şi de discuţiile cu şefii judeţului, dar şi cu Ministrul Adrian Ţuţuianu.

Legat de componenta locală, l-am rugat pe domnul ambasador să dezvoltăm relaţiile dintre localităţile din Dâmboviţa şi unităţi administrative din Statele Unite ale Americii, înfrăţiri între unităţi administrative de acelaşi rang. În al doilea rând, l-am rugat să fim sprijiniţi pentru relaţii economice directe, pentru realizarea de investiţii în judeţ. Din păcate, la momentul acesta, în afara unor contracte care privesc două societăţi din industria de apărare, nu există contracte pe investiţii directe cu americanii şi cea de-a treia componentă locală priveşte dezvoltarea relaţiilor culturale şi ştiinţifice. Am în vedere aici turismul cultural-religios, dar şi turismul în general şi, pe de altă parte, dezvoltarea relaţiilor cu Universitatea Valahia din Târgovişte, dar şi cu liceele şi şcolile din judeţ.”, a declarat Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu în urma discuţiilor cu Ambasadorul Hans Klemn.

Hans Klemn, în vizită la Curtae Domnească din Târgovişte. Foto: Facebook Adrian Ţuţuianu

La ieşirea din Consiliul Judeţean Dâmboviţa, unde s-au ţinut discuţiile între oficiali şi declaraţiile de presă, Ambasadorul Hans Klemn a fost întâmpinat de câţiva protestatari, membri ai grupului #Rezist şi revoluţionari în anul 1989, care fluturau steagul Americii pentru a atrage atenţia invitatului special. Foştii revoluţionari sunt indignaţi de faptul că oamenii izgoniţi de popor la Revoluţie, astăzi sunt la conducere.

Protestatrii sunt nemulţumiţi de faptul că actualul Guvern nu înţelege conceptul de democraţie şi au vrut ca Ambasadorul American să afle acest lucru. Hans Klemn a dat mâna cu aceştia înainte de a-şi continua vizita în judeţ. În judeţul Dâmboviţa, Ambasadorul Americii a vizitat Muzeul de la fosta Unitate Militară de la Gară, unde au fost executaţi soţii Ceauşescu, Curtea Domnească şi Unitățile Militare Mija, Uzina de Produse Speciale Dragomireşti şi Uzina Automecanica Moreni. În data de 31 august, acesta va merge şi în zona montană Padina-Peştera, fiind cazat la Hotelul Peştera. Este prima vizită oficială a unui reprezentant al SUA în Târgovişte, după 1989.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 2 ganduri despre “TÂRGOVIŞTE: În sfârşit, au venit americanii! Sunt interesaţi de industria de apărare din judeţ

 • 31 august 2017 at 12:36
  Permalink

  Au mai venit americanii în Dâmbovița,la Saro Târgoviște și au plecat cu coada între picioare…

  Reply
 • 31 august 2017 at 11:20
  Permalink

  cine mai înțelege ceva?! Pleșcoianu (WTF Pleșcoianu ăsta?) cere expulzarea urgentă a ambasadorului pe motiv că s-a dedat la democratura românească, iar Țuțuianu îl plimbă prin județ…

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro