Protest pe Platoul Bucegilor. USR cere clarificarea situației construcțiilor în Parcul Natural

Mai mulți membri USR au protestat în acest weekend, pe Platoul Bucegi, împotriva viitoarelor construcții din Parcul Natural Bucegi, după ce s-a emis prima autorizație de construcție în zonă.

La protest au luat parte mai mulți parlamentari USR  (Allen Coliban, Mihai Goţiu, Cornel Zainea şi Dumitru Lupescu), care au inițiat și o serie de interpelări și întrebări instituțiilor cu rol în domeniu, pentru a afla detalii despre planul de management al zonei și  autorizațiile de construcție emise.

 “Ne dorim ca Platoul Bucegilor să rămână un platoul al naturii nu un platou al construcțiilor. Ar trebuie ca natura să nu fie deranjată. Avem o țară frumoasă și trebuie să o menținem.  Noi, cei de la USR, luptăm ca în Dâmbovița să se respecte legea” a  spus deputatul USR de Dâmbovița, Dumitru Lupescu.

VEZIși: Interpelarea deputatului USR, Dumitru Lupescu, în cazul construcțiilor din Platoul Bucegi

Mesajul nostru e clar și ferm: nu ne putem permite să distrugem natura, doar pentru ca niște speculatori imobiliari să-și umple buzunarele. Protecția mediului este o investiție în viitorul României, iar respectarea legilor este obligatorie chiar și în vârf de munte.

Le mulțumesc tuturor celor care au venit la protest și vă asigur că vom apela la toate acțiunile legale posibile pentru a opri devastarea Bucegilor. De altfel, am început acest lucru încă de săptămâna trecută, când am depus primele interpelări oficiale în acest caz.

Am încredere că, împreună, le vom lăsa moștenire copiilor și nepoților noștri locuri de care să se poată bucura pe deplin și o țară mai verde și mai sănătoasă!” a precizat senatorul Mihai Goțiu, membru în Comisia pentru Ape şi Păduri.

Gazeta Dâmboviței a relatat  despre faptul că s-a dat undă verde pentru construcţii în zona înaltă a mulţilor Bucegi. Un investitor a obţinut deja autorizaţie de construcţie pentru prima casă de vacanţă şi construcția drumului de acces. Autorităţile, printre care si Primaria Moroieni, au aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă. Însă, activiştii de mediu si simpli iubitori ai muntelui, spun că muntele va fi astfel distrus.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro