ortooxacell kiss2022.gif Flax

Proiect legislativ: Un deputat PNL propune ca amenzile rutiere date „la pândă” să fie nule de drept

Fostul preşedinte al CJ Alba, deputatul PNL Florin Roman va depunde o iniţiativă legislativă prin care amenzile rutiere date prin metoda „la pândă” sau de către echipaje din maşini neinscripţionate cu însemnele poliţiei să fie nule de drept. Deputatul şi-a anunţat intenţia pe pagina sa de facebook, unde  a postat o imagine cu două maşini ale poliţiei staţionate pe trotuar, cu aparte radar: „Împreună cu deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, vom introduce la începutul noii sesiuni parlamentare un proiect de lege prin care toate contravențiile rutiere constatate de agenți rutieri pe mașini de poliție „ascunse în tufişuri” sau în locuri ilegale, să fie nule de drept! Politia rutieră uită de multe ori ca rolul sau principal este de prevenţie.

Roman a primit zeci de mesaje din partea şoferilor, în majoritate în favoarea iniţiativei.

  • Era si cazul sa ia cineva atitudine si sa-i scoată din tufiş pe acesti HAIDUCI ai secolului 21. Sa-i scoată cu legea din boscheti si să-i aseze printre cetăteni.
  • De remarcat si faptul ca, in majoritatea cazurilor, pentru a putea sta cu fata spre cei care circula spre masina cu radar, ei trebuie sa să încalce linia continuă sau cel putin sa circule macar cativa metri pe contrasens!
  •  la urma urmei participantii la trafic sunt soferi si nu infractori. In Ungaria de exemplu tara vecina si civilizata masinile de politie rutiera stationeaza pe carosabil doar cu girofarul in functiune, indiferent de actiune pe care o au.
  • Personal aceasta „ciupeala” , cu masinile de politie ascunse, mi se pare abuziva! Cu siguranta daca va trece acest proiect de lege va fi salutat de milioane de soferi Romani! Succes, sa fie intr-un ceas bun!
  • Credeti ca daca politistul sare din boscheti sau din nu stiu ce camion camuflat face o preventie mai buna? De aici trebuie sa plecam,  deoarece preventia reduce numarul de accidente, nu amenzile. Rolul politiei este de a face preventie nu de a stringe bani la buget.
  • Patrulare cu girofar in zonele cu risc ridicat de accidente, afisarea mașinilor din dotare cât mai evident pentru a calma excesele-asta e preventie, nu braconajul practicat de după copaci sau din tufișuri cu mașini neinscripționate

Au fost şi internauţi care s-au arătat împotriva iniţiativei. Printre ei şi celebrul poliţist Marian Godină: „Bravo! Sper să vă asumați și numărul de morți din accidente rutiere care au cauză viteza excesivă.  Sunt curios, ați fost amendat de curând pentru viteză? Sau de unde v-a venit ideea asta deșteaptă? În toată Europa se acționează cu mașini neinscripționate in caz că nu știați.  Nu mai bine ați transforma depășirea vitezei cu peste 70 km/h în infracțiune? Că tot sunteti pus pe treabă…”, dar şi un alt poliţist „Aici sunte-ti toti vitejii si frustratii iar in strada pupati politistii in fund si stati in genunchi rugandu-i cu bani sa va ierte. Am dreptate? O zi faina!” (n.r. ortografia îi aparţine internautului). 

De data aceasta, oamenii nu au mai fost alături de Godină şi i-au criticat punctul de vedere:

  • Cu siguranta se vor reduce drastic daca stati in tufisuri, dupa curbe sau oriunde, doar doar prindeti un „vitezoman”, care a depasit cu mai mult de 10 km la ora, limita pe acel tronson de drum. D-nule Godina, in conditiile in care nu va comportati ca adevarati oameni ai legii, cu rol principal de preventie, nu puteti invoca numarul mortilor rezultati in urma accidentelor avand cauza viteza excesiva. Si daca spun viteza excesiva, va rog sa luati in calcul relativitatea cuvantului „excesiva” care poate avea mai multe valori. Si daca e sa luam statisticile, va rog sa analizati si celelalte cauze generatoare de accidente cu morti.
  • Si ce impact in reducerea accidentelor credeti ca are panda din tufis?
    Nu cumva este mai folositoare prezenta foarte vizibila in strada (masini inscriptionate, semnale luminoase, agenti etc)?Eu asa inteleg prevenirea.
  • Problema e ca de cele mai multe ori, politistii stau in locurile cele mai productive pentru „vanatoare”, nu in locurile unde ar trebui sa prinda teribilisti. De multe ori, intr-o vale cu 4 benzi si cu vizibilitate, la intrarea intr-o localitate, desi nu sunt locuinte in zona, acolo stau bravii politisti sa isi faca norma. Nu in locuri cu accidente frecvente, ci in locuri unde orice om care nu e de-al locului, conducand normal cu 70-80-90 de km pe ora, devine contravenient. Numarul mare de morti de pe sosele este cauzat, intr-o oarecare masura, si de modul in care politistii aleg ” sa faca preventie”.

Discuţia rămâne deschisă, Florin Roman propunând o dezbatere publică pe acest subiect.

Distribuie:

2 comentarii la „Proiect legislativ: Un deputat PNL propune ca amenzile rutiere date „la pândă” să fie nule de drept”

  1. Domnul deputat are dreptate in aceasta privinta cu acesti pindari. Politisti au voie sa mearga fara centuri,sa vorbeasca la telefon sau sa incalce regulile de circulatie. Am vazut de foarte multe ori cand un echipaj de politie trece pe langa carute pe drumuri nationale fara sa le faca nimic. Noi platim asigurari si roviniete iar carutele nu si pe langa aceasta mai sunt si nesemnalizate. Acolo nu vorbim de siguranta rutiera ?

  2. bai fratilor.daca e lege atunci sa fie respectata.panda nepanda de ce va este frica?daca eu respect legea poate sta politistul si in cap.dar sa aplice legea corect.prin occident nu va mai milogiti de politisti ca avrt copii acasa sau ca sunteti saraci.politicianul lui peste sa se uite prin regulamentele politistilor si sa vada daca este prevazuta panda?merge totul in tara bine si a mai ramas de rezolvat panda.

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media