CNI a abandonat lucrările la Bezdead

 

După ce a reziliat contractul firmei SC CRISSTA ENGENEERING SRL, contractată pentru reabilitarea căminului cultural din Bezdead, Compania Națională de Investiții a scos la licitație lucrările rămase neterminate în proiect. Cum nimeni nu a fost interesat să finalizeze proiectul, lucrările au rămas abandonate, chiar dacă au început să se degradeze, iar iarna bate la ușă.

Ceea ce ar fi trebuit să fie o clădire reabilitată, utilizată pentru activități culturale de către cetățeni, este acum doar o clădire abandonată, care se degradează treptat, din cauza faptului că plouă pe pereți pentru că nu există burlane amplasate, lucru care  adus și la umflarea parchetului.


Primarul din Bezdead, Teodora Anghelescu, consideră această lipsă de interes pentru banul public și comunitatea pentru care acest cămin cultural reprezintă un reper în activitatea culturală a localității de netolerat. Edilul spune că i se pare aberant să se scoată la licitație partea de proiect care a mai rămas nefinalizată, atâta timp cât există posibilitatea alocării prin încredințare a lucrărilor către o firmă serioasă, care să finalizeze proiectul, înainte ca totul să fie în zadar, dar se pare că autoritățile naționale vor să aștepte…la infinit până cineva va fi interesat să liciteze. Dacă se va întâmpla acest lucru, pentru că sunt șanse minime ca un constructor să vrea să continue lucrări începute de 3 ani și în stare de deteriorare, fără a fi făcută o expertiză asupra a ceea ce s-a făcut deja.

 

Lucrările se degradează în continuare. Parchetul era umflat și pereții umezi. Nu avem acces în clădire pentru că amplasamentul este predat CNI-ului. -, Teodora Anghelescu, primar Bezdead

Căminul Cultural Nr.1 Bezdead (Casa de Cultură din Bezdead) este o clădire foarte importantă pentru comunitate, întrucât aceasta găzduiește majoritatea evenimentelor de interes din localitate, dar și mai multe servicii. Este vorba despre Biblioteca Comunală Vasile Voiculescu Bezdead și serviciul Biblionet. Aici se organizează serbările de sfârșit de an ale școlilor din localitate, precum și întâlnirile cu reprezentanții APIA sau alte evenimente importante pentru localitate.

 

Un proiect pentru reabilitarea acestuia a fost depus încă din 2008, dar abia în 2012 a fost prins la finanțare și, după ce acesta a fost reactualizat, ulterior finalizării licitației de către CNI, s-a dat ordin de începere a lucrărilor.

 

CNI lasă lucrările de la căminul cultural Bezdead să se degradeze

 Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca