Primarul social democrat al orașului Pucioasa a semnat inițiativa “Fără penali” – “Normalitatea nu este niciodată periculoasă!”

Constantin Ana, primarului orașului Pucioasa, a semnat, ieri, inițiativa cetățenească  „Fără penali în funcții publice”. Inițiativa urmăreșe modificarea Constituției în sensul “Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.

Ana este primar la primul mandat și președinte al PSD Pucioasa. A semnat și și-a asumat public, deși inițiativa este văzută ca un act civic împotriva partidului său.

Am fost contactat de acești tineri pentru o discuție legată de inițiativa pe care ei o susțin. M-au intrebat dacă le răspund solicitării de a semna inițiativa de modificare a Constituției “Fără penali in funcții publice”. Am acceptat pe loc! De aici și ținuta pentru care îmi cer scuze! Dar discuția a fost mult mai complexă. Din punctul meu de vedere a fost vorba de mult mai mult decât despre o semnătură!” a scris acesta pe o rețea de socializare.

Unul dintre activiștii care au stat de vorbă cu primarul este Remus Pușpan. Originar din Pucioasa, pe care a părăsit-o pentru a munci în Copenhaga, Remus s-a întors acasă și în luna mai pentru a strânge semnături. Spune că-şi doreşte să se întoarcă într-o altă Românie. Remus a organizat acțiuni de strâgere de semnături în favoarea inițiativei și în Danemarca.

Semnătura pe liste i-a adus edilului din Pucioasa aprecierile internauților:

Un act de normalitate într-o țară zbuciumată. Dincolo de partide sunt oameni și mai departe interesele României.

………………………………….

Un om asumat rămâne asumat indiferent de funcția pe care o are! Felicitări! Sunt mândră cu și de un asemenea Primar!

…………………………………

Cinste lui mai sunt și oameni de bună credință în PSD. Ar trebui să ia exemplu cei de la putere.

…………………………………

Felicitări Remus, dar si primarului care a demonstrat că-l interesează viitorul copiilor săi.

Unii  cred, însă, că primarul va avea de suferit în partid, din cauza gestului să:

Internaut – Și nu e periculos, treceți la independenți?

Constantin Ana:  Normalitatea nu este niciodată periculoasă!”

……………………………………

Nu știu dacă era totuși cea mai buna soluție să pui asta public, omul poate avea probleme și dacă e și un primar bun… va fi o pierdere să îl zboare.
Pe de alta parte e bine să vedem că și în PSD mai sunt oameni ok și, mai ales, curajoși.”

…………………………………………

Internaut: Partidul ce are de spus în privința gestului dvs de normalitate? Sau încă nu a ajuns vestea până sus?

Constantin Ana: Dacă sunteți atât de interesat de ceea ce a spus partidul din care fac parte va rog să îi întrebați personal!

VEZI și: Conducerea PSD Dâmbovița se dezice de Ana! Primarul ar putea avea probleme după semnătura pe inițiativa „fără penali”

Primarul orașului Pucioasa nu este singurul lider PSD Dâmbovița care a semnat inițiativa. Voluntarii “Fără penali” au stat de vorbă, săptămâna trecută, cu delegația PSD sosită la Zilele orașului Găești. Au semnat doar Claudiu Popescu și Fănuț Costea. Liderul PSD Găești, Fănuț Costea a dat, de altfel,  și un exemplu personal, în iunie 2017,  atunci când la debutul procesului cu  Agenția Națională de Integritate, care  a constatat în cazul său încălcarea regimul juridic al incompatibilităților, a demisionat din funcția de consilier local al orașului, deși procesul este încă pe rol neexistând o decizie definitivă a instanței.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “Primarul social democrat al orașului Pucioasa a semnat inițiativa “Fără penali” – “Normalitatea nu este niciodată periculoasă!”

 • 30 iulie 2018 at 11:23
  Permalink

  insuficient, trebuie/se impune reformulare: “fără proști și penali în funcții publice”

  Reply
 • 30 iulie 2018 at 8:10
  Permalink

  domnule ana.asta este singurul mandat de primar psd.nu te iarta dragnea.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro