Din Copenhaga la Pucioasa, pentru iniţiativa „Fără penali în funcții publice”

Remus, un tânăr emigrant din Pucioasa, a fost sufletul acţiunii de strângere de semnături pentru iniţiativa publică „Fără penali în funcții publice” ce s-a desfăşurat duminică în staţiunea de sub Patrana. Tânărul a părăsit Pucioasa pentru a munci în Copenhaga, dar îşi doreşte să se întoarcă într-o altă Românie. Este membru al USR Diaspora şi  a iniţiat acţiunea de duminică la care au luat parte membri USR Dâmboviţa, alături de deputatul Dumitru Lupescu.

Chiar dacă numărul de semnături strânse la Pucioasa nu depăşeste 100, participanţii la acţiune sunt mulţumiţi că au interacţionat cu cetăţenii şi că le-au povestit despre iniţiativa publică şi despre un alt fel de a face politică. Speră ca unii dintre ei să se alăture cauzei pe parcurs, mai ales că numărul de semnături este mai mare decât numărul celor care au luat parte, în februarie anul trecut, la protestul modest de la Pucioasa, împotriva ordonanţei 13.

Mai multe detalii despre campania „Fără penali în funcții publice” puteti afla pe https://www.farapenaliinfunctiipublice.ro/ “Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.” este modificarea legislativă pe care vor să o aducă inițiatorii demersului.

Din cauza corupției, 2 din 5 români trăiesc în sărăcie sau sunt la un pas să ajungă în această situație.
Județele cele mai mai sărace din țară sunt și cele conduse de baronii locali ai PSD, câteva exemple fiind Dâmbovița, Teleorman, Buzău, Vaslui.
Fără penali în funcții publice ar însemna că cei care au condus România în ultimii 29 de ani să se apropie mai greu de funcțiile publice.
Demersul are nevoie de cel puțin 500.000 de semnături strânse în 6 luni. Semnătura ta poate schimba modul în care funcționează și arată România.
Alătură-te inițiativei și dă-mi un mesaj dacă ai nevoie de ajutor!

 

 

 

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro