Presa internaţională, despre mitingul PSD de la Târgovişte! Ce au scris jurnaliştii străini

Mai multe publicaţii internaţionale au relatat, în ediţiile on line, despre mitingul organizat de PSD la Târgovişte, sâmbătă 25 februarie. Jurnaliştii străini au scris că Târgoviştea este un bastion PSD, ca partidul a promis beneficii sociale mari şi că a scăzut în sondaje. De asemenea, jurnaliştii au relatat, asociat mitingului PSD, despre protestele împotriva corupţiei.

BBC Africa: Protestatarii au răspuns la apelul Partidului Social Democrat (PSD), aflat la putere. Aproximativ 6.000 de persoane au participat pentru a sprijini guvernul,  zguduit de un val de proteste împotriva deciziei de a dezincrimina unele fapte de corupție. Acestea ar permite unor politicieni să scape de justiție. În zonele rurale sărace, și până în prezent neatinse de aceste evenimente, PSD a promis beneficii sociale mai mari.

BBC Africa a ilustrat articolul cu o fotografie de la protestele din 5 februarie: “O jumătate de milion de oameni au demonstrat la 5 februarie, în mai multe orașe din România,  împotriva ciuntirii legilor anticorupție”

L’Orient-Le Jour: Câteva mii de romani au demonstrat, sâmbătă,  la Târgoviște, la 80 km nord-vest de București, să-și exprime sprijinul pentru guvernul de stânga, slăbit de o revoltă fără precedent la sfârșitul lunii ianuarie după o încercare de a atenua legile anti-corupție.

Organizat de către Partidul Social Democrat (PSD), evenimentul a reunit aproximativ 6.000 de oameni. La începutul lunii februarie, o mișcare de protest fără precedent de la căderea comunismului a forțat guvernul Sorin Grindeanu să abroge ordinanţa prin care dezincrimina anumite fapte de corupție, pe care tocmai o adoptase. O jumătate de milion de oameni au demonstrat  în întreaga țară, pe 5 februarie, în special în orașe. Zonele rurale defavorizate sunt în mare parte „dobândite” de PSD, care a promis creșteri ale beneficiilor sociale.

L’Orient-Le Jour, principala publicatie libaneză din Orientul Mijlociu. 

NewsOK – prin Agenţia de presă ASSOCIATED PRESS Înfruntând ploaia torențială, susținători ai Partidului Social Democrat s-au reunit reuniți la Târgoviște, un bastion al partidului, susţinând cu cântece patriotice guvernul Grindeanu, instalat de 2 luni. Susținători au fluturat steaguri și bannere:  “Votul meu contează” și “Noi Îndrăznim să credem în România.” Un studiu publicat pe ISSPOL pe 14 februarie 14 arată că suportul pentru social-democraților a scăzut la 31 la sută, de la 46 la sută în alegeri.

Publicaţia americană NewsOk

Mail Online – prin Agenţia de presă ASSOCIATED PRESS Înfruntând ploaia torențială, susținători ai Partidului Social Democrat s-au reunit reuniți la Târgoviște, un bastion al partidului, susţinând cu cântece patriotice guvernul Grindeanu, instalat de 2 luni. Susținători au fluturat steaguri și bannere:  “Votul meu contează” și “Noi Îndrăznim să credem în România.”Un studiu publicat pe ISSPOL pe 14 februarie 14 arată că suportul pentru social-democraților a scăzut la 31 la suta, de la 46 la sută în alegeri.

Publicaţia britanică Mail online


Agenţia americană Getty Images, cu una din cele mai mari arhive foto din lume, a stocat şi o imagine cu protestatarii de la Târgovişte.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 2 ganduri despre “Presa internaţională, despre mitingul PSD de la Târgovişte! Ce au scris jurnaliştii străini

 • 27 februarie 2017 at 5:18
  Permalink

  ”Mână întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană!”
  geniala replică din Filantropica se potrivește perfect în județul nostru condus de un fost sereist cu înalte școli de secu, ajuns unealtă de avocățel frustrat cu Browning la cingătoare
  s-a văzut limpede că asistații social și mancurții pesediști recită exact ce li s-a dictat
  altfel se duce dracului pomana și sinecura, iar cine mișcă, mișcă-n brișcă conform democraturii din partid
  cînd își vor da seama cît sînt de batjocoriți va fi tardiv 🙁

  Reply
 • 26 februarie 2017 at 17:47
  Permalink

  De ce n-au spus si despre Targoviste ,,oras de asistati social” ? Cata ura si prostie la TUTUIANU si ROVANA! Ce rusine pe noi cu asa conducatori !

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro