O fotografie face cât 1000 de cuvinte: USL – alianţa care nu-i lasă nici să moară, nici să trăiască!

Uniunea Social Liberală locală a avut şi vremuri bune după cum arată imaginea imortalizată mai sus. Bine, asta era înainte de a ajunge la putere şi a începe să-şi împartă influenţa. Că vorba aceea: frate, frate, dar…

Revenind la USL, cel puţin la Târgovişte lucrurile stau rău. A dovedit-o şi ultima şedinţă, unde, pe lângă problemele din PSD, a devenit foarte clar că nici PNL nu e mulţumit în alianţă. Cu toate acestea, nu se va schimba nimic până la finele mandatului, decât dacă una din părţi se va decide să rupă “pisica-n două” şi să se declare învinsă.

Mai exact. Deşi, Maria Diculescu îi supără pe pesedişti cu o oarecare independenţă, are şanse mici de a pierde fotoliul de consilier, dintr-un calcul pur politic. Dacă social democraţii fac primul pas şi o scot pe Diculescu, următorul consilier USL care urcă pe listă va fi un  liberal, medicul Oncescu. În aceeaşi situaţie sunt şi liberalii. Dacă ei ar ceda primii şi ar vrea să-şi înlocuiască oamenii, ar rămâne cu un singur liberal în CLM, următorii 2 pe lista USL fiind social democraţi. Şi uite aşa USL devine o alianţă toxică, care nu-i lasă nici să trăiască cum vor, dar nici să moară fiecare pe limba lui, calculele politice fiind singurele care le salvează unora pielea… politică.

Încâlceala din liste atrage după sine şi o mare bâlbâială administrativă, actualul consiliu fiind de departe campion la convocări, dar şi la şedinţe care nu s-au ţinut din lipsă de cvorum.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro